Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΟ καλύτερος τρόπος για να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τον θυμό σου

Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τον θυμό σου


Η κούραση έχει φτάσει στο «κόκκινο» και χωρίς να το καταλάβεις, βρίσκεσαι να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου για κάτι ασήμαντο. Εκείνη τη στιγμή, λειτουργείς παρορμητικά, λες πράγματα που μετά θα μετανιώσεις, και ξεσπάς με τελείως λάθος τρόπο. Μην αγχώνεσαι, σε όλους έχει συμβεί. Συνήθως, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να ξεσπάσουμε, είναι το να φωνάξουμε. Ωστόσο, αυτή δεν φαίνεται να είναι η πιο σοφή επιλογή.

Σε σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Clinical Psychology Review», ερευνητές μελέτησαν πόσο αποτελεσματικές είναι οι δραστηριότητες που αυξάνουν τη διέγερση/ένταση, όπως το τρέξιμο, και οι δραστηριότητες που μειώνουν τη διέγερση/ένταση, όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα. Οι ερευνητές, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, ανέλυσαν 154 μελέτες που αφορούσαν 10.189 συμμετέχοντες διαφορετικών φύλων, φυλών, ηλικιών και πολιτισμών και ναι, κατέληξαν στο εξής: Οι δραστηριότητες/τεχνικές που μειώνουν τα επίπεδα διέγερσης, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείς τον θυμό σου.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσεις πως ο θυμός σου σε «πνίγει», κάνε ένα διάλειμμα και σκέψου να στραφείς στον διαλογισμό. Σύμφωνα με τον Βισέν Λακιάν, ειδικό στον διαλογισμό και CEO της Mindvalley, «15 με 20 λεπτά διαλογισμού, μπορούν να σου δώσουν ακριβώς τις αλλαγές που χρειάζεσαι».

Μιλώντας στο CNBC, ο ίδιος είπε ότι το ιδανικό είναι να κάνεις διαλογισμό 20 λεπτά την ημέρα, αλλά ακόμα και ένα λεπτό μπορεί να είναι αρκετό για να σε αποφορτίσει. Λίγα λεπτά σιωπής μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις τα επίπεδα απογοήτευσής σου, περισσότερο απ’ ό,τι το να φωνάζεις.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments