Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΜυρτάλη Νομικού: Η δικαστική διαμάχη με τον εφοπλιστή πατέρα της, οι σπουδές...

Μυρτάλη Νομικού: Η δικαστική διαμάχη με τον εφοπλιστή πατέρα της, οι σπουδές στο Λονδίνο και η συμμετοχή στο The Voice


Εδώ και λίγες ώρες στην επικαιρότητα βρίσκεται η δικαστική διαμάχη της οικογένειας Νομικού.

Μετά την κόρη του Λουκά Νομικού, Μυρτάλη Νομικού, που γνωρίσαμε πριν από λίγα χρόνια μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice και άνηκε στην ομάδα του Πάνου Μουζουράκη, και διεκδικούσε υψηλή διατροφή από τον πατέρα της αλλά τελικά έχασε τη διαμάχη, σειρά έχει και η πρώην σύζυγός του Υβόννη Ζαχαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γούλας στη Super Κατερίνα, η κα Ζαχαρίου κατέθεσε αγωγή εις βάρος του Λουκά Νομικού ζητώντας του 16,3 εκατομμύρια ευρώ με την επίκληση της βοήθειας που παρείχε όλα τα χρόνια του γάμου τους στην αύξηση της περιουσίας του.

Έναν μήνα μετά την κατάθεση της αγωγής της, η κυρία Ζαχαρίου παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της αποζημίωσης των 16.283.675 ευρώ και κατέθεσε νέα αγωγή με μετριασμένες απαιτήσεις.

 Τι έχει συμβεί

Ο 57χρονος Λουκάς Νομικός είναι ένας Σαντορινιός εφοπλιστής 7ης γενιάς – με μία διαφορά: από το 1999, όταν τα πλοία της Nomikos Lines πέρασαν στη Minoan Flying Dolphins του Παντελή Σφηνιά, δεν έχει πλέον καράβια και ασχολείται με τον τουρισμό, έχοντας μετατρέψει ακόμα και το πατρικό του στην Καστέλα σε boutique hotel.

Παράλληλα όμως βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες με την οικογένειά του -μετά την κόρη του, Μυρτάλη, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο «The Voice» -, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον του και η πρώην σύζυγός του, Υβόννη Ζαχαρίου. Και στις δύο περιπτώσεις, η αιτία ήταν τα χρήματα.

Ο κ. Νομικός έχει κερδίσει μέχρι στιγμής όλες τις δικαστικές μάχες: Στις 15 Απριλίου του 2021 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε ότι δεν είναι υποχρεωμένος πια να πληρώνει μηνιαία διατροφή ύψους 5.277 ευρώ στην κόρη του. Με τα στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστήριο απέδειξε ότι η Μυρτάλη δεν ήθελε τα χρήματα για τις σπουδές της στις ΗΠΑ, όπως εκείνη ισχυριζόταν, αλλά για να ζει «υπερπολυτελή βίο με τα χρήματα του πατέρα της».

Στις 8 Μαρτίου κέρδισε μία δεύτερη μάχη – αυτή τη φορά εναντίον της πρώην συζύγου του, η οποία απαιτούσε να απαγορευτεί η πώληση του ξενοδοχείου στην Καστέλα, αλλιώς να της επιτραπεί να κατασχέσει συντηρητικώς την περιουσία του κ. Νομικού μέχρι του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ: το Πρωτοδικείο του Πειραιά απέρριψε την αίτηση.

Ωστόσο, οι δικαστικές περιπέτειές του δεν έχουν τελειώσει: η πρώην σύζυγός του έχει καταθέσει αγωγή διεκδικώντας χρήματα για τη συμβολή της στην αύξηση της περιουσίας του κ. Νομικού μετά τον γάμο τους. Αρχικά, κατέθεσε τον Μάιο του 2023 αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας από τον εφοπλιστή να της καταβάλει το ποσό των 16.283.675 ευρώ – με την επίκληση της βοήθειας που παρείχε όλα τα χρόνια του γάμου τους στην αύξηση της περιουσίας του.

Έναν μήνα μετά την κατάθεση της αγωγής της, η κυρία Ζαχαρίου παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της αποζημίωσης των 16.283.675 ευρώ και κατέθεσε νέα αγωγή με μετριασμένες απαιτήσεις.

Tο δαχτυλίδι

Σε ένα από τα αποσπάσματα της αγωγής που η κυρία Ζαχαρίου είχε υποβάλει τον Ιούνιο του 2023 διεκδικώντας 5,5 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών για την ανατροφή, περιποίηση, φροντίδα και επιμέλεια των δύο κοριτσιών της οικογένειας Νομικού, Μυρτάλης και Νικολέτας. Η κυρία Ζαχαρίου αναφέρει ότι «με προτροπή και αίτημα του εναγόμενου τα χρόνια της ελεύθερης συμβίωσής μας είχα αρνηθεί προτάσεις πρωταγωνιστικού ρόλου σε ταινία στην Αγγλία και καθημερινή σειρά στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού, μετά από αίτημα του εναγόμενου εργάστηκα στις επιχειρήσεις του χωρίς να λαμβάνω μισθό. Το καθημερινό μου πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου ήταν να εργάζομαι με τον εναγόμενο στη Nomikos Lines και έπειτα στη ΝΟΒΟ Α.Ε. -η εταιρεία διαχείρισης του ξενοδοχείου στη Σαντορίνη- και να γυρνάω σπίτι λίγο πριν έρθουν τα παιδιά από το σχολείο ώστε να με βρουν στο σπίτι και να φάμε μαζί. Παράλληλα είχα επωμιστεί την οργάνωση του νοικοκυριού, όπως την πρόσληψη, την επίβλεψη και την καταβολή μισθού των οικιακών βοηθών, του κηπουρού, την επιλογή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθηγητών, σχολών των τέκνων μας και την επικοινωνία μας με αυτά».

Σε άλλο σημείο της αγωγής η κυρία Ζαχαρίου αναφέρει και ένα περιστατικό που -όπως λέει- την πλήγωσε βαθιά και είχε να κάνει με την πώληση ενός μονόπετρου διαμαντένιου δαχτυλιδιού.

«Η μητέρα του εναγόμενου, Σταματία Νομικού, όταν τελέσαμε τον γάμο, μας είχε χαρίσει ένα μονόπετρο διαμαντένιο δαχτυλίδι 9,284 καρατίων, κατά τους εθιμικούς κανόνες και ως δώρο πεθεράς – νύφης. Το δαχτυλίδι το φορούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου μας. Το 2017 ο εναγόμενος ζήτησε να πωλήσω το δαχτυλίδι και το τίμημα που θα λάμβανα να το διαθέσω στην αποπληρωμή των διδάκτρων των σπουδών των τέκνων μας και στην κάλυψη κόστους ζωής τους στην Αμερική. Έτσι, στις 4 Μαΐου 2017 το δαχτυλίδι πωλήθηκε στην εταιρεία Sotheby’s στο ποσό των 750.000 αμερικανικών δολαρίων. Ολόκληρο το τίμημα το διέθεσα για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης στην Αμερική και στην εξόφληση των διδάκτρων των πανεπιστημίων τους».

Όσα θέλετε να ξέρετε για την κόρη του εφοπλιστή, Μυρτάλη

Η Μυρτάλη Νομικού, παρόλο που είναι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας αφού μπαμπάς της είναι ο Λουκάς Νομικός, ονειρευόταν να κάνει καριέρα τραγουδίστριας. Έτσι μετά από σπουδές μιούζικαλ στο Λονδίνο και την Αμερική, το 2020 δοκίμασε την τύχη της σε Αγγλία και Αμερική, δηλώνοντας συμμετοχή στο ελληνικό talent show τραγουδιού όπου τραγούδησε το «Over the rainbow», εντυπωσιάζοντας τους κριτές του «The Voice».

Ο Πάνος Μουζουράκης και η Ελεονώρα Ζουγανέλη γύρισαν τις καρέκλες τους και διεκδίκησαν τη ταλαντούχα Μυρτάλη, με την ίδια τελικά να επιλέγει την ομάδα του αγαπημένου της τραγουδιστή.

Η μητέρα της, Υβόννη Ζαχαρίου, ήταν εκείνη που της έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα στη μουσική, καθώς η ίδια έχει σπουδάσει κλασσικό τραγούδι. Οι δυο τους μοιάζουν πάρα πολύ τόσο εμφανισιακά όσο και στον χαρακτήρα.

Η Μυρτάλη στην αποφοίτησή της με τη μητέρα και την αδελφή της

Η μητέρα και η αδελφή της

Οι γονείς της χώρισαν πριν από μερικά χρόνια. Η Μυρτάλη έχει μία μικρότερη αδελφή, με την οποία έχουν στενή σχέση. Η Νικολέττα, με την οποία έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Η Μυρτάλη έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της, Υβόννη. Οι δυο τους είναι αχώριστες. Oπως έχει γράψει σε ανάρτησή της, εκείνη της έμαθε να είναι δυνατή και να μην εγκαταλείπει τα όνειρα της. Ο άνθρωπος που της υπενθυμίζει ότι πρέπει να είναι ο εαυτός της, να είναι ευγενική και αληθινή!

Με τη μουσική ασχολείται και η αδερφή της Νικολέττα Νομικού με την οποία μάλιστα έχουν μοιραστεί βίντεο στο YouTube.

Σήμερα εργάζεται ως ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Η δικαστική διαμάχη με τον πατέρα της, Λουκά Νομικό

Κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την κόρη του Μυρτάλη ο εφοπλιστής Λουκάς Νομικός η οποία αφορούσε τη μηνιαία διατροφή για τις σπουδές της σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Στις 15 Απριλίου του 2021 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε ότι ο Λουκάς Νομικός δεν είναι υποχρεωμένος πια να πληρώνει τη μηνιαία διατροφή ύψους 5277 ευρώ, γιατί με τα στοιχεία που προσκόμισε στο Δικαστήριο απέδειξε αυτό το οποίο έλεγε εξ’ αρχής, ότι η ενήλικη κόρη του δεν ήθελε τα χρήματα για τις σπουδές της στην Αμερική, όπως εκείνη ισχυριζόταν, αλλά για να ζει υπερπολυτελή βίο με τα χρήματα του πατέρα της.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά η Μυρτάλη Νομικού τον Οκτώβριο του 2015 πήγε στην Αγγλία με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της Λουκά και Υβόννη προκειμένου να σπουδάσει στην δραματική σχολή «EAST15 του Πανεπιστημίου του Essex. Μετά από ένα χρόνο σπουδών και πριν τις ολοκληρώσει μετέβη με τη συναίνεση του πατέρα της και την πλήρη κάλυψη των εξόδων της από αυτόν στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο American Musical and Dramatic Academy όπου ολοκλήρωσε δυο έτη σπουδών με αντικείμενο το μιούζικαλ, αποφοιτώντας στις 25 Μαΐου 2018.

Τότε η Μυρτάλη εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει νέο κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης για την απόκτηση πτυχίου μπάτσελορ διάρκεια δύο ετών με το κόστος των διδάκτρων να φθάνουν τα 18.525 δολάρια για το χειμερινό εξάμηνο του 2018 και 15 309 δολάρια για το εαρινό εξάμηνο του 2019. Μάλιστα είχε και υποτροφία 2500 δολαρίων που της χορηγήθηκε με τη εγγραφή της που σημαίνει ότι αντί για 18525 δολάρια στο πρώτο εξάμηνο θα έδινε 16025 δολάρια. Ωστόσο αυτή η κίνησή της βρήκε αντίθετο τον πατέρα της ο οποίο επικαλούμενος οικονομική αδυναμία να καλύψει τη σχετική δαπάνη για τις περαιτέρω σπουδές της αρνήθηκε να την χρηματοδοτήσει. Η Μυρτάλη, σύμφωνα με τα δικόγραφα της υπόθεσης, προχώρησε στην εγγραφή στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο τον Ιούνιο του 2018 και στις 9 Αυγούστου του ίδιου έτους κατέβαλε το ποσό των 4061 δολαρίων το οποίο απαιτούνταν για την εγγραφή της.

Λόγω του ότι ο πατέρας της Λουκάς Νομικός είχε αδυναμία να καλύψει τις σχετικές δαπάνες καθώς και να δώσει επιπλέον χρήματα για τη διαβίωση της Μυρτάλης στην Νέα Υόρκη η κόρη του προσέφυγε στις 25 Ιουλίου του 2018 στα Δικαστήρια και ζητούσε να της επιδικαστεί προσωρινά ανάλογη διατροφή λόγω της αδυναμίας της να διατρέφει τον εαυτό της συνέπεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο New School, αφού δεν μπορούσε να εργαστεί όπως ισχυριζόταν. Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα της Μυρταλής κατά του πατέρα της συζητήθηκαν και το Δικαστήριο αποφάσισε ο επιχειρηματίας να «προκαταβάλλει σε αυτήν προσωρινά ως συνεισφορά του στην ανάλογη διατροφή της, το ποσό των 3866 ευρώ τον μήνα για το χρονικό διάστημα από την επίδοση των αιτήσεων και μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κρινόμενης αγωγής». Το ποσό των 3866 ευρώ αυξήθηκε σε 5277 ευρώ μιας και η Μυρτάλη επικαλέστηκε εκ νέου αύξηση στα δίδακτρα του Πανεπιστημίου.

Η δικηγόρος Κατερίνα Γιαμπούρανη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό του Λουκά Νομικού, προσκόμισε στο Δικαστήριο στοιχεία που αποκάλυπταν ότι κατά το επίδικο χρονικό διάστημα η Μυρτάλη Νομικού δεν αποδείκνυε με έγγραφα, την φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά ούτε και την παρουσία της στην Αμερική αλλά βρισκόταν στην Ελλάδα και μάλιστα συμμετείχε στον μουσικό διαγωνισμό The Voice. Ο Λουκάς Νομικός ισχυρίστηκε επίσης ότι η Μυρτάλη «έχει διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του, έχοντας να επικοινωνήσει με τον πατέρα της για τρία χρόνια, παρά τις παρακλήσεις του, και επιδεικνύει προς αυτόν απαξιωτική περιφρονητική και αχάριστη συμπεριφορά, εκδηλώνοντας έλλειψη σεβασμού, αγάπης και απώλειας κάθε είδους συναισθήματος προς αυτόν με μοναδικό σκοπό την οικονομική του εκμετάλλευση και δηλώνοντας ότι επιθυμεί μόνο τα χρήματά του, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πρόσωπό του, την υγεία, την εργασία και την καθημερινότητά του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης άλλαξε το επώνυμό της και χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας της, έχει καταστρώσει σχέδιο ολοκληρωτικής καταστροφής του καταθέτοντας ψεύδη εναντίον του στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της μητέρας της με αυτόν, έχει ασκήσει εναντίον του ψευδείς αγωγές αποζημίωσης και έχει επιβάλλει σε βάρος του καταχρηστικές κατασχέσεις, τον εξαπατά με τα χρήματα της διατροφής προκειμένου να πλουτίσει σε βάρος του, τον εξυβρίζει καθόσον τον έχει αποκαλέσει πρόσωπο με διαταραγμένη προσωπικότητα και χωρίς αντίληψη της πραγματικότητας, ενώ τον εξαπατά».

Η υπερασπιστική γραμμή του εφοπλιστή μέσω της δικηγόρου του Κατερίνας Γιαμπουράνη, έπεισε το Δικαστήριο ότι η Μυρτάλη Νομικού δεν σπουδάζει αλλά προτιμά να διάγει πολυτελή βίο με τα χρήματα που ελάμβανε ως διατροφή από τον πατέρα της. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά να αποφασίσει στις 15 Απριλίου 2021, ότι ο Λουκάς Νομικός δεν είναι πλέον αναγκασμένος να πληρώνει διατροφή στην ενήλικη κόρη του.RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments