Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyle5 μικρά μυστικά για να φρεσκάρεις τις φιλίες σου

5 μικρά μυστικά για να φρεσκάρεις τις φιλίες σου


Ενώ ο στόχος της απόκτησης ενός τέλειου σώματος είναι πολύ σημαντικός, η ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων, ιδίως των φιλικών, είναι εξίσου πολύτιμη.

Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να το πετύχεις:

1. Χρόνος:

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη ρουτίνα, αλλά γιατί να μην προσθέσετε λίγο ποιοτικό χρόνο για να συναντηθείτε με ομοϊδεάτες φίλους; Αν δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο, προσκαλέστε τους να κάνετε τις δουλειές σας (σούπερ μάρκετ ή γυμναστήριο) ή να πιείτε έναν καφέ στο σπίτι ενώ εσείς καθαρίζετε.

2. Θυμήσου:

Το να είσαι θετικός και υποστηρικτικός φίλος δεν χρειάζεται να είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. Το να στείλετε ένα αστείο μήνυμα ή να μιλήσετε λίγο στο τηλέφωνο όταν κάνετε ένα διάλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σύνδεση που χρειάζεστε χωρίς να γεμίσετε το ημερολόγιό σας ή να αδειάσετε το πορτοφόλι σας. Άλλωστε, η φιλία δεν χρειάζεται να είναι αγχωτική.

3. Αναμνήσεις:

Αν εσείς και η φίλη σας συνηθίζετε να αναπολείτε “εκείνες ήταν οι μέρες…”. και συνηθίζετε να αναπολείτε τις παλιές μέρες, ίσως ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε νέες, διασκεδαστικές μέρες. Συναντιέστε πάντα την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, γράψτε τι θέλετε να κάνετε και πού θέλετε να δείτε μέσα στη χρονιά και μετά ξεκινήστε… Κυνηγήστε.

4. Συγχώρεση:

Εσείς και ο φίλος σας είστε πολυάσχολοι και είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα νιώσετε αγνοημένοι ή απογοητευμένοι. Εξασκηθείτε στην υπομονή και την κατανόηση και να θυμάστε ότι η φιλία δεν είναι συμβόλαιο. Και αν μια φιλία αρχίσει να σας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, αναγνωρίστε το και πάρτε κάποια προσωρινή όχι και τόσο προσωρινή) απόσταση μεταξύ σας. Δεν υπάρχει λόγος για δράματα. Απλώς θέστε όρια με τα οποία αισθάνεστε άνετα.

5. Να είστε εκεί. Ακόμα και αν δεν είστε εκεί:

Κάντε FaceTime δύο φορές την εβδομάδα ή μοιραστείτε αστείες φωτογραφίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το θέμα είναι ότι υπάρχει τρόπος. Είστε πρόθυμοι να το κάνετε;

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments