Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyle4 «αθώα» ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους

4 «αθώα» ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους


Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που δε γίνεται να πείτε όπως ακριβώς είναι στα παιδιά, οπότε καταφεύγετε αναγκαστικά σε κάποια αθώα ψέματα. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο διαδεδομένα…

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός!»

Κλασικό και βολικό ψέμα, το οποίο επικαλούνται όλοι οι γονείς όταν το παιδί ρωτάει για τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά και δεν μπορούν να τους πουν την αλήθεια λόγω ηλικίας.

«Ο παππούς/η γιαγιά πήγαν ένα μεγάλο ταξίδι/να συναντήσουν το Θεό»

Άλλο ένα θέμα για το οποίο είσαστε αναγκασμένοι να παρουσιάσετε τα δεδομένα λίγο διαφοροποιημένα. Κανένα παιδί δεν μπορεί και δεν πρέπει να μάθει από τώρα ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν, οπότε είναι ένα ωραιότατο αθώο ψέμα με το οποίο δεν το πληγώνετε πολύ.

«Ο Άη Βασίλης θα σου φέρει δώρο μόνο αν είσαι καλό παιδί!»

Όχι μόνο δεν υπάρχει Άη Βασίλης, αλλά δώρο θα φέρει στο παιδί και ήσυχο να μην ήταν τη χρονιά που πέρασε, γιατί απλούστατα είσαστε εσείς! Δεν είναι όμως πιο όμορφο να διατηρείτε μέχρι κάποια ηλικία ζωντανή στο μυαλουδάκι του την ιστορία με τον Άγιο Βασίλη; Άλλο που μετά θα πρέπει να προβληματιστείτε πώς είναι καλύτερο να του αποκαλύψετε ότι δεν υπάρχει…

«Θα σου αρέσει πολύ το σημερινό φαγητό!»

Τι να κάνουμε, υπάρχουν και εκείνες οι φορές που το παιδί πρέπει να φάει κάτι που ξέρετε ότι ναι μεν δεν του αρέσει, όμως είναι άκρως απαραίτητο για την υγεία του. Άρα λοιπόν πρέπει να του το παρουσιάσετε με μεγάλο ενθουσιασμό μήπως και το δει λίγο πιο θετικά!

Πηγή: mother.gr

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments