Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠοια είναι τα σημάδια που φανερώνουν εσωτερικευμένο θυμό;

Ποια είναι τα σημάδια που φανερώνουν εσωτερικευμένο θυμό;


Κάθε άνθρωπος εξωτερικεύει τον θυμό του με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι ξεσπούν, άλλοι φωνάζουν κι άλλοι μένουν απλά ψύχραιμοι.

Πάμε να δούμε μερικά βασικά σημάδια στη συμπεριφορά μας, τα οποία φανερώνουν εσωτερικευμένο θυμό.

  • Γίνεσαι παθητικά επιθετικός

Ο παθητικά επιθετικός τύπος είναι αυτός που εκφράζει την επιθετικότητά του συγκαλυμμένα. Μπορεί να αντιστέκεται συστηματικά στα αιτήματα των άλλων, να είναι αναβλητικός ή πεισματάρης, και να έχει μούτρα. Η παθητική επιθετικότητα είναι ο σκόπιμος και «καμουφλαρισμένος» τρόπος κάποιου να εκφράζει την οργή, τον θυμό ή τη δυσαρέσκειά του, ωστόσο είναι πολύ καταστροφικός για τις σχέσεις, και εις βάρος των άλλων ατόμων.

  • Έχεις μηδαμινή υπομονή σε λάθη και παρεξηγήσεις

Μια προσωπικότητα με αυξημένα επίπεδα συσσωρευμένου θυμού, μπορεί να χάσει την υπομονή της πάρα πολύ εύκολα. Είναι σημαντικό να δείχνουμε κατανόηση και υπομονή με τα λάθη, τόσο τα δικά μας, όσο και των γύρω μας. Αντιθέτως, όταν δεν βρισκόμαστε σε μια υγιής συναισθηματική ηρεμία και επικρατεί ένταση και θυμός μέσα μας, έχουμε μηδαμινή αντοχή και υπομονή και οτιδήποτε μπορεί να πάει λάθος μέσα στη μέρα μας, όσο μικρό και αν είναι.

Το να κρατάς μέσα σου έντονα συναισθήματα όπως είναι ο θυμός δεν θα βλάψει μόνο τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους, αλλά και εσένα την ίδια. Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να εμφανίσουν τον θυμό τους προς του άλλους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν τεράστιο άγχος. Αυτό γίνεται σταδιακά ένα μόνιμο μοτίβο συμπεριφοράς, που θα σε δυσκολέψει ακόμη περισσότερο.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments