Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyle5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να...

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να τελειώσεις μια φιλία


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να τερματίσουν μια φιλία. Κυμαίνονται από φαινομενικά ασυγχώρητες συμπεριφορές όπως το ψέμα, η κλοπή ή η συναισθηματική κακοποίηση, μέχρι θέματα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν, όπως το να αισθάνεστε συνεχώς ότι δίνετε περισσότερα από όσα παίρνετε σε αντάλλαγμα, είτε πρόκειται για προσοχή, φροντίδα ή κάτι χειροπιαστό όπως δώρα ή χρόνο.

Ακόμη και όταν μπορείς εύκολα να εντοπίσεις ότι έχει περάσει τα όρια, το να αποφασίσεις να διακόψεις τη φιλία σας είναι ένα άλλο δύσκολο εμπόδιο που πρέπει να περάσεις. Γιατί σε αντίθεση με τους ρομαντικούς χωρισμούς, που συζητούνται συνεχώς σε τηλεοπτικές εκπομπές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον κύκλο ειδήσεων των διασημοτήτων, συχνά μένουμε στο σκοτάδι όταν πρόκειται να καταλάβουμε αν μια φιλία πρέπει να τελειώσει.

Όμως, αν και οι χωρισμοί φιλίας μπορεί να είναι δύσκολο να επεξεργαστούν και να συζητηθούν, μπορεί επίσης να είναι απαραίτητοι, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τοξικούς ή χειριστικούς ανθρώπους. Για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις εάν είναι ώρα να απορρίψεις μια φιλία, δες ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν λήξεις τη φιλική σας σχέση.

1. Γνωρίζει ο φίλος / η φίλη σου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

2. Είναι όντως η μόνη λύση η λήξη μιας φιλίας;

3. Γιατί έχεις επενδύσει χρόνο και ενέργεια σε αυτήν τη φιλία;

4. Τι πραγματικά σου κοστίζει αυτή η φιλία;

5. Το καλό υπερτερεί του κακού;

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments