Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΚάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας


Οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε ότι που και που πρέπει να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας. Το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αυτό εξαρτάται από το υλικό που είναι φτιαγμένα, αλλά και από τα σημάδια που θα μας δώσουν.

Σημάδια ότι πρέπει να αλλάξετε μαξιλάρι ύπνου

Το μαξιλάρι δεν είναι πλέον άνετο ή έχετε παρατηρήσει ότι το υλικό του έχει αρχίσει να φθίνει.

Έχει αποκτήσει άσχημη μυρωδιά, έχει κιτρινίσει ή είναι πολύ λερωμένο και το πλύσιμό του δεν βελτιώνει την κατάσταση.

Εάν αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε πόνο στον αυχένα ή την πλάτη κατά τη διάρκεια ή μετά από τον ύπνο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το μαξιλάρι δεν παρέχει την κατάλληλη στήριξη.

Εάν παρατηρήσετε αυξημένες αλλεργικές αντιδράσεις, όπως πρήξιμο ή κνησμό, είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται το μαξιλάρι σας και θα πρέπει να το απομακρύνετε.

Υλικό και διάρκεια ζωής

Τα μαξιλάρια, ανάλογα με το υλικό τους, έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο προσδόκιμο ζωής, κάτι που καλό είναι να συνυπολογίζουμε όταν κάνουμε μια σχετική αγορά. Για παράδειγμα, τα πουπουλένια μαξιλάρια ύπνου συνήθως διατηρούνται σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό από τα υπόλοιπα είδη. Μάλιστα, αρκετά τέτοια μαξιλάρια μπορούν να αντέξουν μέχρι και τρία χρόνια.

Αντίθετα, τα μαξιλάρια με πολυεστέρα είναι λιγότερο ανθεκτικά και συνήθως αντέχουν περίπου έναν χρόνο μέχρι να αρχίσει να μειώνεται η ποιότητα και η υποστήριξη που προσφέρουν.

Τέλος, τα μαξιλάρια αφρού μνήμης πρέπει να αντικαθίστανται κάθε δύο έως τρία χρόνια, επειδή ο αφρός που έχουν μπορεί να σπάσει και να συμπιεστεί με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε μη επαρκή υποστήριξη του αυχένα.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments