Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑύγουστος Κορτώ για την αυτοκτονία της μητέρας του: «Επέζησα μετά την αυτοκτονία...

Αύγουστος Κορτώ για την αυτοκτονία της μητέρας του: «Επέζησα μετά την αυτοκτονία της, πάλεψα με την διπολική διαταραχή»


Ο Αύγουστος Κορτώ έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις 10» και μίλησε μεταξύ άλλων για τις πιο έντονες στιγμές της ζωής του.

Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε ανοιχτά στη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι έλκεται από άτομα του ιδίου φύλου, ενώ καθήλωσε με τις περιγραφές του για την αυτοκτονία της μητέρας του και τη στιγμή που αποπειράθηκε και ο ίδιος να δώσει τέλος στη ζωή του.

Αρχικά, ο Αύγουστος Κορτώ είπε: «Αποζητούσα τη σαρκική επαφή από πολύ νωρίς. Ήξερα πολύ καλά ότι αυτό που με τραβούσε ήταν το αγορίστικο σώμα, μέσα μου σε ό,τι αφορούσε την επιθυμία και τη συναίσθηση της επιθυμίας, ήμουν απόλυτα ελεύθερος».

Στην συνέχεια, ο Αύγουστος Κορτώ εξομολογήθηκε για τον θάνατο της μητέρας του: «Επέζησα μετά την αυτοκτονία της, πάλεψα με την διπολική διαταραχή. Η αυτοκτονία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ταμπού, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι, ως το ακραίο σύμπτωμα μιας σοβαρής νόσου. Μετά την αυτοκτονία της νοσηλεύτηκα, κανένας άνθρωπος δεν βλέπει ως λύτρωση το ψυχιατρείο».

Ακόμη, ο Αύγουστος Κορτώ δήλωσε για τη στιγμή που αποπειράθηκε και ο ίδιος να δώσει τέλος στη ζωή του: «Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, πήγα στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού, εκείνη τη στιγμή θυμάμαι να λέω μέσα μου: “Όχι, αυτό που έκανε η Κατερίνα, δεν θα το κάνω εγώ στον Τάσο, δεν θα ξυπνήσει να με βρει νεκρό δίπλα του”».

Δείτε το βίντεο:

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments