Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΗ πανδημία έχει μειώσει το μέσο προσδόκιμο ζωής σε όλο τον κόσμο

Η πανδημία έχει μειώσει το μέσο προσδόκιμο ζωής σε όλο τον κόσμο


Το προσδόκιμο ζωής, το οποίο αυξάνεται εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, μειώθηκε απότομα το 2020 και το 2021, όταν κορυφώθηκε η πανδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ψηφιακή έκδοση Lancet.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το προσδόκιμο ζωής έχει μειωθεί σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές που ερωτήθηκαν από ερευνητές η πλειοψηφία (84%) σχεδόν παγκοσμίως.

Κατά μέσο όρο, με βάση μια σειρά δεδομένων που μελετήθηκαν, το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε το 2020-2021 κατά περισσότερο από 1 και μισό έτος ανά άτομο (1,6 έτη). Αυτό μεταφράζεται σε υπερβολικό ποσοστό θνησιμότητας 15, 9 εκατομμυρίων θανάτων, ένα μέγεθος ελαφρώς υψηλότερο από περίπου 15 εκατομμύρια., Αριθμός αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που).

Ωστόσο, αυτού του είδους η έρευνα δεν μπορεί να κάνει σαφή διάκριση μεταξύ θανάτων που οφείλονται άμεσα σε ασθένειες και εκείνων που προκύπτουν από αυτήν και των περιορισμών που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε άλλους τομείς, η μελέτη φέρνει αρκετά καλά νέα: η βρεφική θνησιμότητα συνέχισε να μειώνεται κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Μεταξύ των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών, ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν το 2021 ήταν μικρότερος από ό, τι το 2019, όταν πέθαναν 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments