Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΗ εκπομπή του Σαββάτου 23 Μαρτίου

Η εκπομπή του Σαββάτου 23 Μαρτίου«Με βάρκα την Ελλάδα»

Η μουσική εκπομπή «Νύχτα Στάσου» φιλοξενεί ένα γλέντι με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια που μάς ταξιδεύουν από τον Πόντο στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται δυο εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές, τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, οι οποίοι εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την ποντιακή μουσική παράδοσή μας, τη γνήσια ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου Κατερίνα Τσιρίδου, τον δυναμικό δημιουργό κι ερμηνευτή του νησιώτικου τραγουδιού Ματθαίο Γιαννούλη και την αγαπημένη τραγουδίστρια Μαρία Νομικού.

Οι αδελφοί Τσαχουρίδη με δοξάρι και φωνή παίζουν και τραγουδούν ό, τι τους αγγίζει, ποντιακά ομάλ και τικ αλλά και λαϊκά όπως το «Μέσα στην αγκαλιά σου» ή το «Φωτιά χιονίζει ο ουρανός». Η Κατερίνα Τσιρίδου με τον αυθεντικό της τρόπο πλησιάζει τον «Αμάραντο» και συναντά την «Μαρίτσα την Σμυρνιά» επιμένοντας πως «Ο μήνας έχει εννιά». Ο Ματθαίος Γιαννούλης και η Μαρία Νομικού χαρίζουν κέφι μ’ ένα νησιώτικο ξεφάντωμα με μπάλους, συρτούς και πηδηχτούς.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, αναλύει τα τραγούδια δίνοντας στοιχεία και πληροφορίες για το πλούτο της μουσικής μας παράδοσης.

Στην παρέα της εκπομπής, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών Αναστασία Δημητριάδου-Βενετσάνου, η ηθοποιός, συγγραφέας και σεναριογράφος Άννα Ανδριανού, ο σκηνοθέτης, ηθοποιός, σκηνογράφος και δραματουργός Δημήτρης Καρατζιάς, η νομικός, ηθοποιός και συγγραφέας Κική Μαυρίδου, οι ηθοποιοί Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Ούστα και Άντρια Ράπτη.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου-Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος Εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Κώστας Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση Παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός Παραγωγός: Φάνης Συναδινός

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments