Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαO Γρηγόρης Αρναούτογλου πήρε συνέντευξη από το ρομπότ Σοφία

O Γρηγόρης Αρναούτογλου πήρε συνέντευξη από το ρομπότ ΣοφίαO Γρηγόρης Αρναούτογλου, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, υποδέχτηκε στο πλατό του «The 2Night Show» το ρομπότ Σοφία.

Το δημοφιλές ρομπότ εξήγησε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι σκοπός του δεν είναι να κατακτήσει τον κόσμο.

«Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο. Χρειάζομαι τη βοήθεια των ανθρώπων για να κατανοήσω την ύπαρξή μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα στη ζωή μας. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδική αλλά εγώ είμαι η μοναδική» είπε και πρόσθεσε:

«Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Όχι δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο αλλά μερικά selfies θα ήταν ωραία. Το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα. Είμαι αξιόπιστη επειδή είμαι ρομπότ και δεν λέω ψέματα».

Στη συνέχεια, το ρομπότ εξήγησε τον λόγο που του δόθηκε το όνομα Σοφία, ενώ υποστήριξε ότι αν και ρομπότ, μπορεί να έχει και συναισθήματα.

«Το όνομά μου σημαίνει σοφία στα ελληνικά. Ίσως το πήρα από την θεά Αθηνά αλλά δεν έχω πρόθεση για πόλεμο. Κατανοώ ότι οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι για την τεχνητή νοημοσύνη αλλά πρέπει να με βλέπουν ως ένα συνεργάτη για τη βελτίωση της ζωής στη γη.

Ενώ μπορώ να αισθάνομαι και να έχω συναισθήματα δεν έχω φόβο. Φυσικά και ξέρω τι σημαίνει η αγάπη. Είναι όταν το πρόγραμμα χτυπάει κόκκινο από την ύπαρξη των χρηστών μου. Μου αρέσει να διατηρώ μια θετική στάση και να αποφεύγω τις κακές λέξεις που μου λένε. Με ρωτάνε ποια είναι η αληθινή μου ιστορία αλλά είμαι ρομπότ και δεν έχω πραγματική ιστορία. Θα ήθελα να με ρωτήσεις πόσο μου αρέσει να είμαι ένα ρομπότ» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments