Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyle3 μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο

3 μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο


Πολλοί άνθρωποι αναζητούν μια συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο. Πρόσφατα, διεξήχθη και μας παρουσιάστηκε μια βρετανική μελέτη που βρήκε αυτή τη συνταγή: σύμφωνα με την έρευνα αυτή σε 2.000 παντρεμένους Βρετανούς, έξι συζητήσεις σε βάθος το μήνα, τρεις μεγάλοι περίπατοι και δύο έντονοι καυγάδες αναγνωρίστηκαν ως βασικά στοιχεία ενός ευτυχισμένου γάμου. Αυτό σημαίνει ότι αν εμείς και οι σύντροφοί μας τσακωνόμαστε, περπατάμε και συζητάμε μαζί, μπορούμε να γιορτάζουμε περισσότερες επετείους γάμου. Ας δούμε λοιπόν ποια άλλα συστατικά υπάρχουν στη συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο.

1. Η σημασία του χρόνου για έναν επιτυχημένο γάμο:

Προφανώς, το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων βρίσκεται στο χρόνο. Χρόνος μαζί, χρόνος χώρια, χρόνος για να συγχωρέσει και να κατανοήσει το άλλο άτομο, και πάνω απ’ όλα χρόνος για να γελάσουν και να διασκεδάσουν μαζί.

2. Διακοπές χωρίς τρίτους:

Τα μακροχρόνια, ευτυχισμένα παντρεμένα ζευγάρια μιλούν για τη σημασία των διακοπών και η έρευνα διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο τα ζευγάρια αυτά κάνουν δύο σύντομες αποδράσεις από την καθημερινότητά τους (π.χ. δύο ταξίδια το Σαββατοκύριακο) και δύο μεγάλες διακοπές το χρόνο. Μάλιστα, επτά στους δέκα συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία των διακοπών για αντιπερισπασμό και μίλησαν για το πώς αυτές οι διακοπές μπορούν να προσθέσουν αλάτι και πιπέρι στη σχέση ενός ζευγαριού.

Από την άλλη πλευρά, το 36% δήλωσε ότι το να τρώει έξω με τον σύντροφό του από καιρό σε καιρό είναι αρκετό. Για ορισμένους, μικρές εκδηλώσεις αγάπης, όπως ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα γεύμα έξω ή μια καλή κουβέντα είναι αρκετές, ενώ άλλοι θέλουν περισσότερα από αυτά για να τους κάνουν ευτυχισμένους.

3. Η σημασία του να λέμε “σ’ αγαπώ” και άλλα…:

Τα ζευγάρια που αισθάνονται πιο αγαπημένα και ολοκληρωμένα κάνουν σεξ πέντε φορές την εβδομάδα, λένε “σ’ αγαπώ” έως και 20 φορές το δεκαπενθήμερο, φιλιούνται 2-3 φορές την ημέρα, αγκαλιάζονται 11 φορές την εβδομάδα… σύμφωνα με την έρευνα.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments