Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΤι πρέπει να κάνεις μετά από ένα χωρισμό

Τι πρέπει να κάνεις μετά από ένα χωρισμό


Ακόμη και αν πιστεύατε ότι θα περνούσατε το υπόλοιπο της ζωής σας με αυτό το άτομο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμένατε. Όποια και αν είναι η αιτία του χωρισμού, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, με αποτέλεσμα η συναισθηματική σας κατάσταση να μην είναι η καλύτερη.

Τι πρέπει να κάνετε αν χωρίσετε;

1. Να κρατήσεις αποστάσεις:

Αν έχετε καταλήξει σε αυτή την απόφαση ή αν δεν ήταν δική σας επιλογή, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τον σύντροφό σας. Η εύκολη λύση είναι να επιστρέψετε στην αγκαλιά του. Αλλά θα πρέπει να πάρετε χρόνο για να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά, χωρίς περισπασμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να τον απομακρύνετε από τη ζωή σας, αλλά ότι θα πρέπει να κάνετε τα πράγματα καλύτερα στην αρχή, επειδή πρόκειται για μια νέα κατάσταση.

2. Θρήνησε:

Και αφού πάρεις το χρόνο σου, μπορείς να κλάψεις αν θέλεις. Δεν χρειάζεται να κρύβετε τα συναισθήματά σας και να συγκρατείτε τον εαυτό σας και δεν χρειάζεται να προχωρήσετε αμέσως στην επόμενη σχέση. Χρειάζεστε χρόνο για να θρηνήσετε για την παλιά σας ζωή και αυτό είναι φυσιολογικό. Θα καταλάβετε πότε θα είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα. Άλλωστε, δεν υπάρχει συνταγή που να ταιριάζει σε όλους.

3. Συζήτησε:

Μόλις είστε έτοιμοι και ξεπεράσετε το αρχικό σοκ, θα πρέπει να κάνετε μια πραγματική συζήτηση με τον πρώην εραστή σας. Πώς θα προχωρήσετε μπροστά, πώς θα το ανακοινώσετε, πώς θα σχεδιάσετε τη ζωή σας στο εδώ και τώρα; Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να προχωρήσετε με υγιή τρόπο.

4. Δώσε χώρο και χρόνο στους φίλους:

Όσο κι αν θέλετε να μείνετε μόνοι σας αυτή την εποχή του χρόνου, μην αφήνετε τους φίλους να σας κρατήσουν μακριά. Ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείτε, αυτή είναι η εποχή που χρειάζεστε τους φίλους σας περισσότερο. Μπορεί να μην έχετε διάθεση να βγείτε έξω, αλλά μια βόλτα ή μια μέρα μαζί θα σας ανεβάσει τη διάθεση.

5. Να βάζεις τον εαυτό σου μπροστά:

Τώρα είναι η ώρα να κάνετε όλα τα ευχάριστα πράγματα για τον εαυτό σας που αναβάλατε. Κακομάθετε τον με εμπειρίες που απολαμβάνετε εδώ και καιρό, με πράγματα που είχατε ξεχάσει ότι θέλατε να ζήσετε και γενικά προσπαθήστε να τον αγαπάτε, αφήνοντας πίσω σας τα όποια άσχημα συναισθήματα σας άφησε μια σχέση.

Μετά από έναν χωρισμό αναμφίβολα θα πληγωθείτε και θα κλάψετε. Αλλά με καλούς φίλους, αισιοδοξία και αυτοφροντίδα, μπορείτε να αναγεννηθείτε από τις στάχτες. Και μετά από όλα αυτά, τι μπορείτε να κάνετε; Ίσως αυτός ο χωρισμός να ήταν για το καλύτερο.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments