Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΔραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας για να περάσετε...

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας για να περάσετε δημιουργικά μια βροχερή ημέρα


Τι κι αν είναι μέσα Μαρτίου, ο καιρός συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Δείτε λοιπόν τι δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί σας μια βροχερή ημέρα για να περάσετε δημιουργικά και διασκεδαστικά!

  • Η πρώτη και προφανής λύση είναι να παίξετε μέσα στο σπίτι. Θα ήταν καλή ιδέα να ασχοληθείτε μόνο με αγαπημένα παιχνίδια του μικρού σας ή έστω με αυτά που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.
  • Φτιάξτε ένα γλυκό και ζητήστε τη βοήθεια του παιδιού σας στην προετοιμασία. Έτσι, ο χρόνος θα περάσει δημιουργικά και χωρίς γκρίνιες και βέβαια θα απολαύσετε ένα πεντανόστιμο γλυκό.
  • Κάποιες φορές μπορείτε να αφήσετε το παιδί να δει τηλεόραση λίγο παραπάνω από το κανονικό και πάντα με προϋπόθεση ότι έχετε ξεκάθαρη εικόνα τι παρακολουθεί. Όχι δηλαδή απλά να το αφήσετε χωρίς κανέναν έλεγχο, απλά και μόνο για να κάνετε απερίσπαστη τις δουλειές σας.
  • Κανονίστε επίσκεψη στο σπίτι του καλύτερού του φίλου ή προσκαλέστε εκείνον να έρθει. Μπορεί να μην είναι μια από τις λύσεις που θα μπορείτε να ανατρέχετε κάθε φορά που βρέχει, όμως το παιδί θα διασκεδάσει με την ψυχή του.
  • Προτρέψτε το να αναδείξει την καλλιτεχνική του πλευρά, να καθίσει δηλαδή στο δωμάτιό του όσο χρειαστεί και να φτιάξει ό,τι καλύτερο μπορεί. Για να το παρακινήσετε μάλιστα περαιτέρω, ενημερώστε το ότι θα τη βάλετε σε περίοπτη θέση.

Πηγή: mother.gr

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments