Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyle5 συνήθειες για να «χτίσεις» μια ευτυχισμένη ζωή

5 συνήθειες για να «χτίσεις» μια ευτυχισμένη ζωή


Όλοι ξέρουμε ποιες συμπεριφορές και συνήθειες είναι επιβλαβείς για τη σωματική και ψυχική υγεία μας.

Οι ψυχολόγοι σημειώνουν ότι ακόμα και με τις μικρότερες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Ίσως, αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω τα έχεις δει ξανά, τα έχεις ακούσει πολλές φορές και τα έχεις προσπεράσει. Αλλά, πραγματικά μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ψυχική σου υγεία και ευημερία.

Δώσε προτεραιότητα στην κοινωνική σύνδεση

Το πιο σημαντικό πράγμα για μια πιο ευτυχισμένη ζωή, είναι να καλλιεργείς ουσιαστικές φιλίες και να επιδιώκεις το να έρθεις κοντά με τους άλλους ανθρώπους. Οι έρευνες δείχνουν – ξανά και ξανά – ότι ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας της ευτυχίας και της ευημερίας είναι ο χρόνος που περνάμε με τους άλλους.

Εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα είναι η πράξη του να είσαι σε επαφή με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, να μην τα κρίνεις και να τα «αγκαλιάζεις». Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι η ενσυνειδητότητα μειώνει το άγχος και το στρες, ενώ έχει συνδεθεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και με τη βελτίωση του ύπνου. Η εκπαίδευση του μυαλού, μπορεί πάντα να φέρει μια σημαντική θετική αλλαγή.

Εφάρμοσε την πρακτική της ευγνωμοσύνης

Η πρακτική της ευγνωμοσύνης, μπορεί να σε βοηθήσει στο να μειώσεις το άγχος και να βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Και είναι κάτι που μπορείς να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου. Μπορείς να είσαι ευγνώμων για το δείπνο που θα απολαύσεις με τον/τη σύντροφό σου, για μια ωραία βόλτα στη θάλασσα ή για να ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι.

Περιόρισε τις αρνητικές σκέψεις

Οι άνθρωποι έχουμε μια έμφυτη αρνητικότητα. Αυτό, μας επηρεάζει με διαφορετικούς τρόπους, καθώς αναζητούμε συνεχώς αρνητικές πληροφορίες έναντι των θετικών. Ωστόσο, πάντα μπορείς να δημιουργήσεις μεγαλύτερη αρμονία μεταξύ αρνητικών και θετικών συναισθημάτων. Το παν είναι να επικεντρώνεσαι σε συναισθήματα που μπορούν να προωθήσουν την ευημερία σου.

Δώσε προτεραιότητα στη σωματική άσκηση
Ακόμα και τις ημέρες που δεν έχεις όρεξη να κουνηθείς από τον καναπέ, το να δώσεις προτεραιότητα στη σωματική άσκηση είναι υψίστης σημασίας. Το να επενδύσεις, για παράδειγμα, σε μία ώρα τρεξίματος είναι κάτι που θα σου δώσει ενέργεια και ώθηση για να συνεχίσεις την ημέρα σου. Είναι σημαντικό να βρεις ένα είδος άσκησης που να σε κάνει να νιώθεις.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments