Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοκίνητοHyundai ST1: To βλέμμα των Κορεατών στα van

Hyundai ST1: To βλέμμα των Κορεατών στα van


Αν και η Hyundai διαθέτει ήδη σε ορισμένες αγορές, επαγγελματικά van μοντέλα όπως το μικρό van Staria στην αγορά προέλευσής της και στην Αυστραλία, πλέον δείχνει να επενδύει ολοένα και περισσότερο στην κατηγορία, αποκαλύπτοντας το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Service Type 1 ή εν συντομία ST1 το οποίο αρχικά θα διατεθεί στην αγορά της Κορέας απευθυνόμενο σε εκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο σε επίπεδο χωροταξίας-χωρητικότητας από το επαγγελματικό τους van.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό το ST1 θα διατεθεί ως κλειστό van, ως van ψυγείο αλλά και ως chassis cab προκειμένου οι ιδιοκτήτες του να μπορούν να το προσαρμόσουν στις ανάγκες τους.

Παρά την σαφή του στόχευση σε αρετές που, όπως επιβάλλει η κατηγορία, ευνοούν την χρηστικότητα και την χωρητικότητα, η Hyundai έχει ακολουθήσει ένα ιδιάζον ιδίωμα στην αισθητική του που το κατατάσσει σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις του είδους. Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς με μια ματιά στην όψη του λεπτομέρειες όπως τα οριζόντια LED, τα τετραγωνισμένα φώτα και η σφηνοειδής σμίλευση του μπροστινού τμήματος σε συνάρτηση με την έντονη κλίση στο παρμπρίζ που θυμίζουν κάπως το νέο Kona, δημιουργούν ένα ρετροφουτουριστικό μείγμα που ξεχωρίζει.

Ανεξαρτήτως αισθητικής, η σχεδίαση, σύμφωνα με την Hyundai, σμιλεύτηκε για να εξυπηρετεί καλύτερα τους ρόλους που καλείται να επιτελέσει το van, προσφέροντας ταυτόχρονα βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση αλλά και π.χ ευκολία στην φόρτωση με την Hyundai να έχει χαμηλώσει προς αυτό το σκοπό τα κατώφλια.

Προς το παρόν η κορεατική φίρμα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για τις προδιαγραφές του ωστόσο, σύντομα θα το πράξει καθώς το ST1 θα διατεθεί στην τοπική αγορά από το δεύτερο ήμισυ του 2024 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Huyndai σχεδιάσει να το διαθέσει σε δεύτερο χρόνο και εκτός Κορέας.Περισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments