Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΤα οφέλη που αποκομίζει το παιδί σας όταν παίζει επιτραπέζια με τους...

Τα οφέλη που αποκομίζει το παιδί σας όταν παίζει επιτραπέζια με τους φίλους του


Είναι σαφές ότι όλα τα παιχνίδια συμβάλλουν ουσιαστικά στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Πάμε να δούμε τα οφέλη που αποκομίζει το μικρό σας όταν παίζει επιτραπέζιο με τους φίλους του:

  • Υπάρχουν επιτραπέζια στα οποία είναι απαραίτητο να σχηματιστούν ομάδες. Έτσι, το παιδί σας μαθαίνει έννοιες όπως η ομαδικότητα και η συνεργασία.
  • Όλα ανεξαιρέτως τα επιτραπέζια έχουν συγκεκριμένους κανόνες και μόνο ακολουθώντας αυτούς μπορεί κάποιος να φτάσει στη νίκη. Άρα λοιπόν το μικρό σας διαπιστώνει πώς είναι να πειθαρχεί σε κανόνες.
  • Από εκεί και πέρα και ανάλογα το είδος του επιτραπέζιου, αναπτύσσει μια σειρά από δεξιότητες όπως η παρατηρητικότητα, «ακονίζει» τη μνήμη του, μαθαίνει να μετράει κτλ.
  • Τα επιτραπέζια παιχνίδια προσφέρουν χαλάρωση σε όλα τα παιδιά, με την έννοια ότι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένα να καθίσουν ήσυχα για να παίξουν με τους φίλους τους.
  • Τέλος, μαθαίνει να έχει υπομονή, αφού χρειάζεται να περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά του να παίξει και βέβαια να καταστρώσει με καθαρό μυαλό τη στρατηγική που θα του φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: mother.gr

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments