Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοκίνητοRenault 4: Το επόμενο μεταρετρό ηλεκτρικό

Renault 4: Το επόμενο μεταρετρό ηλεκτρικό


Μετά την λαμπερή πρεμιέρα του Renault 5 στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, η Renault-Ampere προετοιμάζει την επόμενη ρετρό έμπνευσης ηλεκτρική πρεμιέρα της η οποία θα αναβιώσει, με διαφορετικούς όρους, ένα ακόμα θρυλικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας.

Ο λόγος φυσικά για το Renault 4 το οποίο η γαλλική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει ως πρωτότυπο και πλέον δοκιμάζει το βήμα του στον παγωμένο ευρωπαϊκό βορρά εν όψει της πρεμιέρας του η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2025.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, το R4 θα υιοθετήσει την μορφή ενός crossover που θα επιχειρήσει να αρθεί στο ύψος της χρηστικότητας που προγόνου του. Υπό αυτό το σκεπτικό, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Renault 4 θα είναι λιγότερο συνδεδεμένο σχεδιαστικά με το μοντέλο από όπου αντλεί την έμπνευσή του.

Σύμφωνα με τις λήψεις, το R4 υιοθετεί έναν απλό σχεδιασμό δύο όγκων, διαθέτοντας μια τετραγωνισμένη κάθετη όψη που μιμείται την αισθητική του concept car που ανέλαβε να το συστήσει. Το ίδιο τετραγωνισμένο μοτίβο δείχνει να επικρατεί και στους θόλους δίνοντας στο μοντέλο μια επιπλέον αίσθηση περιπέτειας σε σχέση με τα συνήθη πρότυπα μοντέλων της κατηγορίας. Στο πίσω τμήμα και βάσει των σχετικών διαρροών το δοκιμαστιό πρωτότυπο δείχνει να ακολουθεί πιστά την αισθητική του concept car.

Στην αθέατη πλευρά του τόσο η αρχιτεκτονική όσο και οι τεχνικές του προδιαγραφές θα είναι εν πολλοίς κοινές με το Renault 5. Αφετηρία και στην προκειμένη περίπτωση θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική AmpR Small, προηγουμένως γνωστή ως CMF-B EV η οποία και στην περίπτωση του R4 θα φιλοξενεί  μπαταρίες 40 και 50 kWh προσφέροντας αυτονομία έως και 400 χλμ. οι οποίες θα αναλαμβάνουν να τροφοδοτούν ηλεκτρικά μοτέρ με ισχύ 95, 122 και 150 ίππων.

Φωτογραφίες: AutomediaΠερισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments