Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑντιοξειδωτικά: Γιατί πρέπει να υπάρχουν στην skincare ρουτίνα ομορφιάς της κάθε γυναίκας

Αντιοξειδωτικά: Γιατί πρέπει να υπάρχουν στην skincare ρουτίνα ομορφιάς της κάθε γυναίκας


Ένα υπέροχο συστατικό για το δέρμα σου είναι τα αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, οι οποίες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα. Οι ελεύθερες ρίζες εμφανίζονται φυσικά στο σώμα, αν και μπορούν επίσης να προέρχονται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση, ο καπνός του τσιγάρου και άλλες χημικές ουσίες. Το παρατεταμένο στρες από τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες ασθένειες και πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις βιταμίνες C , A και E είναι αποτελεσματικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά στο δέρμα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης γνωστή ως ρετινόλη, και παρόλο που είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά προϊόντα ακμής, μπορεί επίσης να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος, να απολεπίσει, να αποτρέψει και να εξαφανίσει τις βλάβες από τον ήλιο. Μετά τη βιταμίνη Α είναι η βιταμίνη C, ένα hero συστατικό περιποίησης δέρματος που μπορείς να βρεις σε ορούς, ενυδατικές κρέμες και κρέμες ματιών.

Η βιταμίνη C είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει το δέρμα από περιβαλλοντικές βλάβες και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος που σχετίζεται με τις ακτίνες UV και τη ρύπανση. Διεισδύει βαθιά στην επιφάνεια του δέρματος και δρα για να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που είναι τοξικές για τα κύτταρα του δέρματος, καθώς επίσης διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και υποστηρίζει τη νέα σύνθεση κολλαγόνου.

Άλλα, όπως το φερουλικό οξύ και η νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3), μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και στη φωτεινότητα των μαύρων κηλίδων.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments