Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΔόμνα Μιχαηλίδου: «Δεν είχα στόχο να ασχοληθώ με την πολιτική, ήμουν ακαδημαϊκός...

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Δεν είχα στόχο να ασχοληθώ με την πολιτική, ήμουν ακαδημαϊκός και δίδασκα οικονομικά»


Η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Παρασκευής 8/3 την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Mega Καλημέρα» και μίλησε μεταξύ άλλων για την προσωπική της ζωή, τις συνήθειές της, αλλά και για την πολιτική.

Αρχικά, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: «Δεν είχα στόχο να ασχοληθώ με την πολιτική. Ήμουν ακαδημαϊκός και δίδασκα οικονομικά. Αυτό δεν είχε σχέση με την δουλειά που έκανα ως υφυπουργός Πρόνοιας ασχολιόμουν με τα ιδρύματα, με τα παιδιά καμία σχέση με τα τραπεζικά και τα οικονομικά μοντέλα. Τώρα που ασχολούμαι με την ανεργία, τα συνταξιοδοτικά, την αγορά εργασίας που πάλι δεν έχει σχέση με αυτό που σπούδασα.

Είναι σημαντικό γιατί δεν είναι ότι είμαστε σε μία καθημερινότητα που σε υποχρεώνει να κάνεις αυτό που σπούδασες. Σου έχει μάθει πολλά περισσότερα πράγματα πχ να δουλεύεις σε μία ομάδα και άλλα».

Στην συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και στις κατακτήσεις της στην εργασία: «Υπάρχει το εξής παράδοξο: από την μία συνταγματικά έχουμε κατοχυρώσει την πλήρη ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν ισχύει πχ βρίσκεις την θέση σου σε ένα τραπέζι αλλά δεν έχεις την ίδια «φωνή» και χρειάζεται πολλές φορές να αποδείξεις ότι «δεν είσαι ελέφαντας» και ότι αυτό που θα πεις δεν είναι σαχλαμάρα. Τα έχω ζήσει και τα ζω κάθε μέρα και στην πολιτική. Είσαι σε μία συζήτηση και 9 στους 10 είναι άνδρες».

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε στο αν έχει δεχθεί ρατσιστικά σχόλια: «Συχνά βιώνω την αμφισβήτηση. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την εμπειρία του παρελθόντος και είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Οι νέοι όμως είμαστε πιο ανοιχτοί στις αντιλήψεις, δεν φοβόμαστε τόσο».

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments