Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠως θα καταλάβετε ότι ο σκύλος έφαγε φόλα

Πως θα καταλάβετε ότι ο σκύλος έφαγε φόλα


Υπάρχουν πολλά είδη φόλας κι όλα είναι επικίνδυνα. Τα κυριότερα είναι τα οργανοσφωσφορικά που είναι συνήθως φυτοφάρμακα και αντιπαρασιτικά αλλά συναντάμε συχνά και φόλες με ποντικοφάρμακο ή γυαλί.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει δηλητηριαστεί, είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα και να αναζητήσετε άμεση κτηνιατρική φροντίδα.

Αυτά είναι τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν δηλητηρίαση σε σκύλους:

Εμετός και διάρροια: Ο ξαφνικός και έντονος εμετός και η διάρροια μπορεί να είναι σημάδι δηλητηρίασης. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να συνοδεύονται από αίμα ή ασυνήθιστο χρώμα στον εμετό ή στα κόπρανα.

Λήθαργος: Εάν ο σκύλος σας γίνει ασυνήθιστα αδύναμος, ληθαργικός ή καταρρέει, ενδέχεται να είναι σημάδι δηλητηρίασης.

Επιληπτικές κρίσεις: Οι επιληπτικές κρίσεις αποτελούν σοβαρό σημάδι τοξικότητας και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.
Δυσκολία στην αναπνοή: Η δύσκολη ή ασταθής αναπνοή μπορεί να υποδηλώνει δηλητηρίαση. Ορισμένες τοξίνες μπορούν να επηρεάσουν το αναπνευστικό σύστημα.

Υπερβολική έκκριση σάλιου ή αφρός στο στόμα: Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ορισμένων δηλητηριάσεων, ειδικά αν δεν υπάρχει προφανής λόγος, όπως ένα ξένο αντικείμενο που έχει κολλήσει στο στόμα.

Απώλεια ισορροπίας: Ο σκύλος σας μπορεί να παραπατάει, να δυσκολεύεται να περπατήσει ή να φαίνεται αποπροσανατολισμένος.

Αλλαγές στο χρώμα των ούλων και της γλώσσας: Μια αλλαγή στο χρώμα των ούλων, όπως το να γίνονται ωχρά ή μπλε, μπορεί να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας οξυγόνου λόγω δηλητηρίασης.

Διασταλμένες κόρες: Ορισμένες τοξίνες μπορεί να προκαλέσουν σημαντική διαστολή των κόρων των ματιών.

Υπερβολική δίψα ή ούρηση: Ορισμένες τοξίνες μπορεί να επηρεάσουν τα νεφρά, οδηγώντας σε αυξημένη κατανάλωση νερού και ούρηση.

Τρέμουλο και μυϊκές συσπάσεις: Αυτό μπορεί να είναι σημάδι δηλητηρίασης, ειδικά με ορισμένες χημικές ουσίες ή τοξίνες.
Ταραχή ή ασυνήθιστη συμπεριφορά: Ο σκύλος σας μπορεί να επιδείξει ασυνήθιστη ή επιθετική συμπεριφορά εάν πονάει ή αγωνιά λόγω δηλητηρίασης.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments