Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΡαντεβού μετά τα 40 - Τι πρέπει να προσέξετε

Ραντεβού μετά τα 40 – Τι πρέπει να προσέξετε


Μέχρι να φτάσουμε στην ηλικία των 40 ετών, αναμένεται να έχουμε έναν σύντροφο για να μοιραστούμε την υπόλοιπη ζωή μας. Αυτό είναι μόνο μία κοινωνική προσδοκία και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καθένας από εμάς βρίσκεται στην πορεία προς την εύρεση της αγάπης.

Καθώς μεγαλώνουμε, η ζωή μας γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Βιώνουμε περισσότερους χωρισμούς και έχουμε περισσότερες εμπειρίες ζωής σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, είναι πιο πιθανό να έχουμε πιο αυστηρές φιλοδοξίες και αντιλήψεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα ραντεβού θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία σε οποιαδήποτε ηλικία, και τα “κλειδιά” για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να είμαστε πιστοί στις ανάγκες μας και να έχουμε υπομονή.

1. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας μετά το τέλος μιας σχέσης:

Εάν έχετε βιώσει πρόσφατα έναν χωρισμό, είναι σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ίσως αυτό που πραγματικά χρειάζεστε τώρα είναι ένα ή δύο ραντεβού, μόνο για εσάς. Αξίζει να αναρωτηθείτε αν είστε έτοιμοι να βγείτε ραντεβού με κάποιον άλλον ή αν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο. Είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να επουλώσει τις πληγές του πριν προχωρήσετε παρακάτω. Πώς αισθάνεστε τώρα; Τι θέλετε από τον σύντροφό σας; Αν πάρετε το χρόνο σας χωρίς άγχος, όλα θα γίνουν στην ώρα τους…

2. Διευκρινίστε τους στόχους σας:

Με τι είδους άτομο θα θέλατε να είστε μαζί; Οι επιθυμίες σας ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας; Είναι σημαντικό να το σκεφτείτε αυτό, διότι οι σημαντικές διαφορές στον τρόπο ζωής μεταξύ δύο ανθρώπων μπορεί να αποτελέσουν πηγή σύγκρουσης.

3. Παραμείνετε ρεαλιστές:

Υπάρχει κάποιος που να ανταποκρίνεται 100% στις απαιτήσεις σας; Υπάρχει ο τέλειος σύντροφος; Από την εμπειρία σας γνωρίζετε ήδη ότι το “ιδανικό” είναι μάλλον ανέφικτο. Αυτό δεν σημαίνει συμβιβασμό. Σημαίνει απλώς ότι θα πρέπει να αναζητήσετε βασικά στοιχεία, όπως οι κοινές αξίες και ο σεβασμός, και να λάβετε υπόψη ότι άλλοι παράγοντες μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικοί.

4. Βγείτε ραντεβού με τον… παλιομοδίτικο τρόπο:

Σήμερα, πολλές γνωριμίες γίνονται στο διαδίκτυο, αλλά τίποτα δεν είναι καλύτερο από τις πραγματικές συναντήσεις. Τολμήστε να βγείτε έξω, να κάνετε νέους φίλους, να πείτε “καλημέρα” στους γείτονές σας, να μιλήσετε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

5. Το πρώτο ραντεβού είναι απλώς μια εισαγωγή:

Το πρώτο ραντεβού δεν είναι μια ευκαιρία να συνοψίσετε τη ζωή σας. Είναι ένας χρόνος για να γνωριστείτε και να αποφασίσετε αν είστε διατεθειμένοι να ξαναδείτε αυτό το άτομο. Αποφύγετε τις αρνητικές συζητήσεις για τον πρώην σύντροφό σας και, αν έχετε παιδιά, μη βιαστείτε να αποκαλύψετε τα πάντα. Πάρτε και πάλι το χρόνο σας και προσπαθήστε να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά, ένα βήμα τη φορά, ανάλογα με το πώς αισθάνεστε.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments