Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΓιατί δεν πρέπει ο σκύλος να πίνει νερό από κοινόχρηστο μπολ

Γιατί δεν πρέπει ο σκύλος να πίνει νερό από κοινόχρηστο μπολ


Εσείς αφήνετε τον σκύλο σας να πίνει νερό από ένα κοινόχρηστο μπολ; Αν ναι σταματήστε αμέσως!

Τα κοινόχρηστα μπολ με νερό για σκυλιά μπορεί να περιέχουν παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορούν να αρρωστήσουν το σκύλο σας.

Το να πίνει ένας σκύλος νερό από μπολ που πίνουν και άλλα σκυλιά, ενέχει κινδύνους. Ειδικά όταν πρόκειται για μπολ που βρίσκονται σε πάρκα σκύλων, σε υπαίθριες εκδηλώσεις και έξω από εστιατόρια και καταστήματα.

Ενώ ορισμένοι σκύλοι μπορεί να πίνουν από κοινόχρηστα μπολ νερού χωρίς κανένα πρόβλημα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών και λοιμώξεων,

Μόλυνση

Όταν πίνουν από το ίδιο μπολ πολλά σκυλιά, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης από σάλιο, βακτήρια, ιούς ή παράσιτα που μπορεί να υπάρχουν στο χώμα ή στο στόμα μολυσμένων σκύλων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση ασθενειών όπως η γρίπη των σκύλων και διάφορες βακτηριακές λοιμώξεις.

Υγιεινή

Τα κοινόχρηστα μπολ νερού μπορεί να μην καθαρίζονται και να μην απολυμαίνονται συχνά ή επαρκώς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Έτσι στο νερό που μένει μέσα στο μπολ μπορεί να αναπαραχθούν επιβλαβείς μικροοργανισμοί.

Πώς να παρέχετε με ασφάλεια νερό στο σκύλο σας

Για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του πόσιμου νερού του σκύλου σας, είναι καλύτερο να του παρέχετε φρέσκο, καθαρό νερό σε δικό του ειδικό μπολ. Όταν βγαίνετε έξω και ξέρετε ότι θα λείψετε πολύ ώρα από το σπίτι, μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα πτυσσόμενο μπολ νερού και ένα μπουκάλι με φρέσκο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγχετε την υγιεινή και να μειώνετε τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.
Τα κοινόχρηστα μπολ σκύλων θα πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, αν το μοιράζονται πολλά σκυλιά, ενώ ακόμα και το μπολ που χρησιμοποιεί μόνο ένας σκύλος θα πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά.
Εάν αναγκαστείτε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσει ο σκύλος σας κοινόχρηστα μπολ με νερό, εξετάστε τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει. Καλό είναι αν μπορείτε να αδειάσετε το νερό και να το ξαναγεμίσετε με καθαρό νερό για να πιεί το κατοικίδιό σας αν διψάει, ώστε να περιορίσετε λίγο τους κινδύνους.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments