Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΝεφέλη Φασούλη γιατί είναι τόσο δύσκολο να είσαι νέος στην Ελλάδα;

Νεφέλη Φασούλη γιατί είναι τόσο δύσκολο να είσαι νέος στην Ελλάδα;Η Νεφέλη Φασούλη, συνάντησε τη Χρύσα Λύκου λίγες ημέρες πριν το live της στο Gazarte – Ground Stage και μίλησαν για το πόσο δύσκολο είναι να σε πάρουν σοβαρά σε αυτήν τη χώρα όταν είσαι νέος.

Απ’ την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Φοίβος Δεληβοριάς που δεν κρύβει τίποτα στο σεντούκι, απελευθερώνοντας όλη την ομορφιά αλλά και η αμέριστη αλληλεγγύη στον Πάνο Βλάχο.

“Τιμή του και καμάρι του του Πάνου Βλάχου που του «την είπε» ο Πορτοσάλτε και ο Άδωνις, εύχομαι να συμβεί σε όλους. Γελοιοποιούνται. Αλληλεγγύη προφανώς στον Πάνο Βλάχο και μακάρι να μην μπει σε περιττά έξοδα γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν πιο καλά αυτοί οι άνθρωποι που του μπαίνει το μηνιάτικο από το ΣΚΑΙ και από τη Βουλή. Τους έχουμε παραχαϊδέψει. Παλιά, ήταν πολύ πιο συχνή τέτοιου τύπου σάτιρα”.

Μίλησαν για την αναγαία ισότητα προς τις γυναίκες δημιουργούς, την έμφυλη βία και το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου που την απελευθέρωσε.

“Aν δεν είσαι δημιουργός και είσαι μόνο φωνή όπως εγώ, είναι πιο δύσκολο να εγκαθιδρυθείς στον χώρο χωρίς μια συνεργασία όπως αυτή που είχα με τον Φοίβο. Είναι πηγή του προβλήματος το ότι δεν γράφουν τα κορίτσια πολλά δικά τους έργα και δεν είναι αυτόνομες συνθέτριες. Μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας ότι έχω καλή φωνή, είδα ποιες έχουν καλή φωνή για να γίνω σαν κι αυτές και ήταν πάντα στο πλευρό κάποιου. Δεν είχε δοθεί ακόμη έντονο δείγμα γυναίκας συνθέτριας. Ισότιμη παρουσία και στις γυναίκες δημιουργούς, αυτό μου λείπει πάρα πολύ“.

“Ο Σπύρος, με το τραγούδι του για την έμφυλη βία με λύτρωσε. Είναι πλέον το εργαλείο μου, πηγαίνω μέχρι και στις πιο βαριές επαρχίες και το φωνάζω και πάντα υπάρχουν κορίτσια που σηκώνονται όρθια και αισθάνομαι ότι περνάει το μήνυμα. Για μένα, γιορτές σημαίνει καταπιεσμένη γυναίκα και ευτυχισμένοι άντρες στο τραπέζι, έτσι την έχω ζήσει στην οικογένεια μου”.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης στο ogdoo.gr

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments