Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΑνατροπή ΙΙ - J. S. Bach: Ένα αφιέρωμα από τις μουσικές σχολές...

Ανατροπή ΙΙ – J. S. Bach: Ένα αφιέρωμα από τις μουσικές σχολές του Ωδείου Αθηνών στο ΕΜΣΤ


Στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) να είναι κοιτίδα πειραματισμού για κάθε καλλιτεχνική έκφραση, ξεκινάει μια νέα συνεργασία με οργανισμούς και φορείς ειδικούς στη διοργάνωση μουσικών δράσεων, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Το πρόγραμμα ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, με το οποίο ξεκινούν οι ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, προέκυψε από την σύμπραξη με τις μουσικές σχολές του Ωδείου Αθηνών, σε συνεργασία με τους σπουδαστές του και τον Φίλιππο Τσαλαχούρη, Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και το Ωδείο Αθηνών συνεργάζονται σε μια σειρά κοινών δράσεων με τίτλο Ανατροπές. Με τις Ανατροπές το ΕΜΣΤ προσφέρει βήμα πειραματισμού στους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, του μοναδικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ελλάδας το πρόγραμμα σπουδών του οποίου περιλαμβάνει και τις τρεις παραστατικές τέχνες – μουσική, θέατρο και χορό. Οι εκδηλώσεις των Ανατροπών πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΙ: J. S. Bach

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΙ αποτελεί ένα πειραματικό αφιέρωμα στις ανατρεπτικές συνθέσεις του J. S. Bach με τη συμμετοχή σπουδαστών και σπουδαστριών από τις Μουσικές Σχολές και τη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έργα του Bach για σόλο οργάνων θα ερμηνεύονται ταυτόχρονα στους χώρους κυκλοφορίας κοινού του ΕΜΣΤ, δημιουργώντας ένα ενιαίο ηχητικό τοπίο ενώ ταυτόχρονα κινούμενοι αναγνώστες θα διαβάζουν φωναχτά αποσπάσματα από το βαθιά συναισθηματικό «Χρονολόγιο» της Άννας Μανταλένας Μπαχ. Το πείραμα αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο μαθημάτων της Μουσικής Δωματίου και της Ιστορίας της Μουσικής, σε σύλληψη και συντονισμό του συνθέτη και Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Συμμετέχουν:

  • Τρομπέτες: Σωτήρης Τσιλιμπάρης, Χρήστος Φραντζής
  • Φλάουτα: Μυρτώ Μαρή, Στράτος Πογκοσιάν, Μαρία Ρέις, Σοφία Χατζή,
  • Κλαρινέτα: Σπύρος Δαφνής, Γεωργία Σκιαδοπούλου
  • Βιολιά: Ηρώ Καρτάνου, Παναγιώτης Μαυροειδής, Στέργιος Μπαλαμώτης, Αλεξάνδρα Συλλαϊδή, Δωροθέα Τριανταφύλλου
  • Βιολοντσέλα: Έλενα Γκίκα, Νάσος Κοκκώνης, Περσεφόνη Μαρτάκου, Αλέξανδρος Σιουπούλης
  • Σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του ΩΑ: Μαρίτα Γαγάνη, Δανάη Καλούτσα, Ιλιάνα Καραπασιά, Ντέμη Κλεφτάκη, Ευαγγελία Κυργιώτη, Κωνσταντίνα Οικονόμου, Νεφέλη Παντερμαλή, Μαργαρίτα Στραβουδάκη, Χριστίνα Καρακώστα, Μαριαλένα Κυπριωτάκη, Μαρκέλλα Παπαδημητρίου, Κλειώ Χριστοπούλου, Αγάπη Θεοδωρίδου, Ζουγανέλη Γεωργιάννα.
  • Σύλληψη – συντονισμός: Φίλιππος Τσαλαχούρης, συνθέτης – διευθυντής των ΜΣΩΑ
  • Ηχητικό περιβάλλον: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπές: Τέσσερις πιανιστικές παρεμβάσεις από τις μουσικές σχολές του Ωδείου Αθηνών στο ΕΜΣΤ

Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments