Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΟι Κοινοί Θνητοί έκαναν τραγούδι τον πόνο μας για τα Τέμπη

Οι Κοινοί Θνητοί έκαναν τραγούδι τον πόνο μας για τα ΤέμπηΟι Κοινοί Θνητοί, βρέθηκαν από το Αλιβέρι της Εύβοιας στην Αθήνα, για να συναντήσουν τη Χρύσα Λύκου έναν χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μίλησαν για τον τρόπο και τον χρόνο που γράφτηκε το τραγούδι «Θ’ αργήσω απόψε» που συνόδευσε τις τεράστιες διαδηλώσεις για τους 57 νεκρούς του τραίνου, καθώς και για την ανάγκη της διατήρησης της μνήμης μέσω της μουσικής.

“Το τραγούδι για τα Τέμπη ήταν έτοιμο μέσα σε δύο ημέρες. Όταν ανοίγεις την τηλεόραση, πας στη δουλειά κι ακούς για τον κακό σταθμάρχη, θες να πεις αυτό που ισχύει. Όχι τη γνώμη σου. Αυτό που ισχύει. Μια είναι η αντικειμενική αλήθεια. Σήμερα που γίνεται αυτή η συνέντευξη, γίνεται η Εξεταστική στη Βουλή κι έχουμε ακούσει τα αίσχη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα των κυβερνήσεων διαχρονικά”.

Απάντησαν επίσης στο αν χαρακτηρίζουν τον ήχο τους hip hop, τα νοήματα που «περνούν» κάποια τραγούδια σήμερα και για το ξύλο που έπεφτε κάποτε μεταξύ punk και rock. Μίλησαν για την λογοκρισία στην Τέχνη, ενώ ξεκαθάρισαν ότι η μουσική από μόνη της, δεν μπορεί να φέρει την επανάσταση.

Δείτε τη συνέντευξη 

Source link

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments