Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήshowbizΝτίνος Μαυροειδής: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης

Ντίνος Μαυροειδής: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης


O Ντίνος Μαυροειδής, ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ, άφησε την  τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών. 

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Ποιος ήταν ο Ντίνος Μαυροειδής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου και θεάτρου στην Αθήνα. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και διευθυντής παραγωγής σε περισσότερα από 60 ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά έργα και ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ. Σκηνοθέτησε αρκετά προγράμματα για την ελληνική τηλεόραση και έγραψε τρία βιβλία με διήγηματα.

1709142085891-430752666-mavroeidis.webp

Φιλμογραφία

1967, Ασυμφωνία (μικρού μήκους)
1982, Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας
1983, Ο Ερωτισμός στην Αρχαία Ελληνική Τέχνη (έρευνα-μυθοπλασία)
1985, Ιανός (για την τηλεόραση)
1985, Σενάριο
1989, Πατρός Αγνώστου (για την τηλεόραση)
1993, Χωρίς Μακιγιάζ (μεγάλου μήκους για την τηλεόραση)
2003, Μια υπέροχη μέρα

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Ντίνου Μαυροειδή.

«Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις των σκηνοθετών, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους δημιουργούς. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», γράφει σε ανάρτησή της.





Source link

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments