Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚινητό της Deuteche Telekom καταργεί όλα τα app για χάρη της ΑΙ

Κινητό της Deuteche Telekom καταργεί όλα τα app για χάρη της ΑΙ


Στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας World Mobile Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, η Deutsche Telekom παρουσίασε το πρωτότυπο ενός smartphone που καταργεί τις εφαρμογές και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να ικανοποιεί τις ανάγκες του χρήστη.

Η συσκευή T-Phone, η οποία δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή αλλά δείχνει το όραμα της γερμανικής εταιρείας για το μέλλον, βασίζεται σε λογισμικό που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τoν κατασκευαστή ημιαγωγών Qualcomm και την εταιρεία αυτόνομης τεχνολογίας Brain.

O CEO της Deutxche Telekom Τιμ Χέντγκενς παρουσιάζει το T-Phone στη Βαρκελώνη (Reuters)

«Μπορώ να σας πω ότι σε 5-10 χρόνια από τώρα κανείς μας δεν θα χρησιμοποιεί app» προέβλεψε ο Τιμ Χέντγκενς, διευθύνων σύμβουλος της DT, κατά την παρουσίαση του κινητού.

Αντί να ανοίγει κάθε φορά την αντίστοιχη εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί απλά να ζητήσει από την τεχνητή νοημοσύνη να αγοράσει ένα προϊόν για λογαριασμό του, να στείλει βίντεο και εικόνες στις επαφές του, να βρει προορισμούς διακοπών ή να απαντά σε γενικά ερωτήματα.

Επισκέπτες του World Mobile Congress φωτογραφίζουν το πρωτότυπο του T-Phone (Reuters)

«Το προϊόν που παρουσιάζουμε ανακλά την πεποίθηση της Deutsce Telekom ότι […] τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα θα γίνουν σύντομα αναπόσπαστο τμήμα των συσκευών για να ενισχύσουν και να απλοποιήσουν τη ζωή των πελατών της» ανέφερε η εταιρεία.

Πολλοί κατασκευαστές smartphone αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Samsung  και να λανσάρουν φέτος μοντέλα με λειτουργίες ΑΙ.RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments