Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Meta σε επιφυλακή για καμπάνιες επιρροής στις ευρωκλογές

H Meta σε επιφυλακή για καμπάνιες επιρροής στις ευρωκλογές


Νέα ομάδα εργασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, αναμένεται να δημιουργήσει η Meta Platforms (Facebook, Instagram), εν μέσω ανησυχιών για παραπλανητικό περιεχόμενο που μπορεί να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα.

Η ταχεία ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και βίντεο σε δευτερόλεπτα, ανταποκρινόμενη σε προτροπές, έχει προκαλέσει φόβους ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε deepfakes για να διαταράξει μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλο τον κόσμο φέτος.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 6-9 Ιουνίου. Οι 720 νομοθέτες της, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΕΕ, εγκρίνουν νέες πολιτικές και νόμους της ΕΕ.

«Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, θα ενεργοποιήσουμε ένα Εκλογικό Επιχειρησιακό Κέντρο για να εντοπίσουμε πιθανές απειλές και να εφαρμόσουμε μέτρα μετριασμού σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Μάρκο Παντσίνι, επικεφαλής των υποθέσεων ΕΕ της Meta, σε ανάρτηση στο blog.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ειδικοί από τις ομάδες πληροφοριών, επιστήμης δεδομένων, μηχανικής, έρευνας, επιχειρήσεων, πολιτικής περιεχομένου και νομικών ομάδων της εταιρείας θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, στην αντιμετώπιση επιχειρήσεων επιρροής και στην αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την κατάχρηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η Meta, η οποία επί του παρόντος συνεργάζεται με 26 ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου δεδομένων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που καλύπτουν 22 γλώσσες, θα προσθέσει τρεις νέους εταίρους στη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβακία, είπε ο Παντσίνι.

Η Meta, η Microsoft η OpenAI και 17 άλλες εταιρείες τεχνολογίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν το παραπλανητικό περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης να παρεμβαίνει στις εκλογές σε όλο τον κόσμο φέτος.

Πηγή: OT.grRELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments