Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΈλενα Κουντουρά: «Ο δρόµος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ εύκολος, ιδιαίτερα...

Έλενα Κουντουρά: «Ο δρόµος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ εύκολος, ιδιαίτερα όταν είσαι γυναίκα»


Η Έλενα Κουντουρά έδωσε συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε μεταξύ άλλων για τις πρωτοβουλίες που πήρε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αλλά και την αμφισβήτηση που έχει δεχτεί στην πολιτική λόγω φύλου.

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών;

Ολη µου τη ζωή αγωνίζοµαι για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώµατα. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πετύχαµε εµβληµατικές νίκες. Είχα την τιµή να είµαι εισηγήτρια όλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση-ορόσηµο για τον «Αντίκτυπο της ενδοσυντροφικής βίας και των δικαιωµάτων επιµέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά». Βάλαµε στο επίκεντρο, εκτός από τη γυναίκα, και το παιδί, που είναι θύµα ή µάρτυρας ενδοοικογενειακής βίας.

Σε συνδυασµό µε την έκθεση για τη βία στο ∆ιαδίκτυο, που συνδιαµόρφωσα, πιέσαµε την Κοµισιόν και έφερε την οδηγία για την αντιµετώπιση της έµφυλης βίας, που θα ψηφιστεί στην Ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ψηφίσαµε για πιο αυστηρούς κανόνες ενάντια στην κατάχρηση εξουσίας και τη σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο. Μεγάλη νίκη µας ήταν η κύρωση της Σύµβασης της Κωνσταντινούπολης, του µοναδικού διεθνώς δεσµευτικού νοµικού κειµένου για την εξάλειψη και την πρόληψη της έµφυλης βίας, που είχε παγώσει εδώ και µία δεκαετία.

Εσείς έχετε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση ή bullying είτε στην πολιτική είτε στον χώρο του modeling;

Ο δρόµος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ εύκολος, ιδιαίτερα όταν είσαι γυναίκα. Τίποτε δεν µας χαρίζεται. Η γυναίκα δεν έχει ακόµη τη θέση που της αξίζει λόγω ταµπού, στερεοτύπων και διακρίσεων. Στη ζωή µου έχω κάνει κύκλους. Ηµουν πρωταθλήτρια Ελλάδος στην εθνική οµάδα στίβου και στη συνέχεια διέπρεψα µε διεθνή καριέρα στην παγκόσµια βιοµηχανία της µόδας. Επέστρεψα στην Ελλάδα και ασχολήθηκα µε τις εκδόσεις επαγγελµατικά.

Παράλληλα, στη ζωή µου υπήρχε ο εθελοντισµός, γιατί για µένα η προσφορά είναι στάση ζωής. Ενιωσα αµφισβήτηση λόγω φύλου όταν ασχολήθηκα µε την πολιτική ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αναγνωρίστηκαν οι ικανότητές µου και η αποτελεσµατικότητά µου όταν πλέον, ως υπουργός Τουρισµού, µε πολύ σκληρή δουλειά έφερα θεαµατικά έσοδα για την πατρίδα µας, µε ιστορικά τουριστικά ρεκόρ αφίξεων, εισπράξεων, επενδύσεων και ανάπτυξης.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments