Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΤι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας είναι δύσκολο στο φαγητό

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας είναι δύσκολο στο φαγητό


Και ποιο παιδί δεν είναι θα αναρωτηθούν ορισμένες από εσάς και δε θα έχουν άδικο. Το θέμα λοιπόν είναι σε ποιο βαθμό φτάνει η ιδιοτροπία του παιδιού σας και τι μπορείτε να κάνετε!

  • Την πρώτη φορά που θα δηλώσει ότι δεν του αρέσει ένα φαγητό, μην το πιέσετε και μην απαιτήσετε να το φάει όλο. Σε πρώτη φάση, είναι κέρδος να φάει όσο μπορεί, παρά να το αφήσει άθικτο επειδή χειριστήκατε λάθος το θέμα.
  • Κάθε φορά που κάνει μια τέτοια υπέρβαση, μην ξεχάσετε να το επιβραβεύσετε για να του δώσετε κίνητρο να επαναλάβει ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.
  • Αν δε μιλάμε για ένα παιδί που έχει άπειρες ιδιοτροπίες, με αποτέλεσμα να έχει αποκλείσει τα περισσότερα φαγητά που φτιάχνετε, σεβαστείτε τα «θέλω» του και μη φτιάχνετε το ίδιο συχνά αυτά που δεν του αρέσουν σε σχέση με τα υπόλοιπα που τρώει ευχάριστα.
  • Τις φορές που θα χρειαστεί να μαγειρέψετε κάτι που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν είναι του γούστου του, υπολογίστε μικρότερη μερίδα για το μικρό σας ή φτιάξτε το με τέτοιο τρόπο που να μην καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι που αντιπαθεί.
  • Μια τελευταία μέθοδος που ενδέχεται να κάμψει τις αντιρρήσεις του παιδιού προς κάποιες τροφές είναι να βλέπει ότι εσείς τις καταναλώνετε με ευχαρίστηση. Στις περιπτώσεις λοιπόν που έχει εκδηλώσει αρνητισμό για κάτι που δεν έχει δοκιμάσει, είναι πιθανό να νιώσει από μόνο του την επιθυμία να ζητήσει μια μικρή μπουκιά.

Πηγή: mother.gr

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments