Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΠώς να μάθετε το παπαγαλάκι σας να μιλάει

Πώς να μάθετε το παπαγαλάκι σας να μιλάει


Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που αποφασίζει κάποιος να πάρει ένα παπαγαλάκι είναι για να το δει να μιλάει!

Ποια παπαγαλάκια μιλάνε;

Οι Ζακό (Αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος), οι παπαγάλοι του Αμαζονίου, τα Κοκάτου και τα Κοκατίλ είναι οι πιο γνωστοί ομιλητές. Αλλά ακόμη και τα κοινά μικρά παπαγαλάκια (Μπάτζιο), οι παπαγάλοι Monk και τα Love Birds, γνωστά και ως Πουλιά της Αγάπης μπορούν να μιλήσουν.

Άλλα είδη παπαγάλων που μπορούν να μιλήσουν αλλά έχουν φτωχότερο λεξιλόγιο είναι οι Μακάου, οι Κάικ, οι Παπαγάλοι Σενεγάλης.

Τι να κάνετε λοιπόν αν θέλετε το παπαγαλάκι σας να μιλήσει:

Ξεκινήστε με μια απλή λέξη

Ανεξάρτητα από το είδος του παπαγάλου που θα εκπαιδεύσετε, ξεκινήσετε με μία ή δύο απλές λέξεις, όπως «γεια», «καλημέρα» ή το όνομα του. Μόλις το πουλί μάθει αυτές τις λέξεις, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες σιγά σιγά για να σχηματίσετε ακόμα και προτάσεις. Έτσι μαθαίνουν πολλοί παπαγάλοι μέχρι και ολόκληρα τραγούδια, προσθέτοντας μια λέξη την κάθε φορά.

Επαναλαμβάνεται την λέξη όσο πιο συχνά

Τα πουλιά μαθαίνουν να μιμούνται λέξεις τις οποίες ακούνε συνέχεια. Με αυτό τον τρόπο οι παπαγάλοι μαθαίνουν να μιμούνται διάφορους ήχους, όπως το κουδούνι της πόρτας, το φούρνο μικροκυμάτων ή το τηλέφωνο, χωρίς να τους τα έχουν διδάξει οι κηδεμόνες τους. Μην ξεχνάτε λοιπόν, να του επαναλαμβάνετε την λέξη όσο πιο συχνά και μην απογοητεύεστε αν δεν ανταποκρίνεται άμεσα. Θα έρθει η στιγμή που θα σας κάνει την έκπληξη!

Μιλάτε του καθαρά

Οι παπαγάλοι μαθαίνουν ευκολότερα τις λέξεις όταν αυτές ακούγονται καθαρά. Είναι σημαντικό ο κηδεμόνας να μην μουρμουράει τα λόγια του. Να απευθύνεται σε αυτόν και να λέει την ίδια λέξη με τον ίδιο τόνο κάθε φορά. Τα πουλιά φαίνεται να μαθαίνουν πιο γρήγορα, όταν μια λέξη τους επαναλαμβάνεται σε υψηλό, ενθουσιώδη τόνο.

Μην το παρακάνετε

Πέντε ή έξι επαναλήψεις λέξεων, η καθεμία ακολουθούμενη από μια μικρή μοναδική λιχουδιά, είναι αρκετές για τα περισσότερα πουλιά, δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Περισσότερο από αυτό μπορεί να είναι πολύ κουραστικό ή απογοητευτικό για έναν παπαγάλο και μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του για την προπόνηση. Επίσης, ακριβώς όπως οι άνθρωποι έχουν καλές μέρες και κακές μέρες όσον αφορά στη μάθηση, έτσι συμβαίνει και με τα πουλιά. Μερικές μέρες, ο παπαγάλος σας μπορεί να είναι πολύ κουρασμένος. Εάν το πουλί σας φαίνεται απρόθυμο, κάντε ένα διάλειμμα και προσπαθήστε ξανά κάποια άλλη μέρα.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments