Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
No menu items!
ΑρχικήLifestyleΠώς θα αποκωδικοποιήσετε τις σκανταλιές του παιδιού σας

Πώς θα αποκωδικοποιήσετε τις σκανταλιές του παιδιού σας


Για την καλύτερη αντιμετώπιση ενός προβλήματος πρέπει να έχει προηγηθεί η κατανόηση των αιτιών που το δημιούργησαν. Σε αυτή τη λογική, αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να ηρεμήσει, πρέπει να εντοπίσετε τα κίνητρα που έχει και το κάνουν άτακτο.

  • Ορισμένες από τις αταξίες που επιδίδεται το παιδί είναι αναπόφευκτες, με την έννοια ότι είναι μέρος της αναπτυξιακής διαδικασίας. Το μόνο που διαφοροποιεί το ένα παιδί από το άλλο σε αυτές τις σκανταλιές είναι η συχνότητα.
  • Πολλές φορές τα παιδιά κάνουν ακόμα και ριψοκίνδυνα πράγματα μόνο και μόνο για να τραβήξουν τη δική σας προσοχή ή να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους δείχνοντας γενναιότητα.
  • Αν το παιδί σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να είσαστε σε συνεχή εγρήγορση για να μη χτυπήσει, αλλά ταυτόχρονα αναρωτηθείτε μήπως νιώθει παραμελημένο συναισθηματικά και προσπαθεί με αυτόν τον αδόκιμο τρόπο να προσελκύσει το ενδιαφέρον σας.
  • Σε περιπτώσεις που το παιδί κάνει συχνά άνω-κάτω το σπίτι, να ξέρετε ότι προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του και εντυπωσιάζεται από νέα αντικείμενα με έντονα χρώματα. Από εκεί και πέρα, σπάνια θα τα βάλει στη θέση τους, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα παιδάκια…
  • Αν το μικρότερο παιδί σας πειράζει συνεχώς το μεγάλο, αυτό οφείλεται σε ζήλεια, θεωρώντας ότι ασχολείστε περισσότερο με το αδερφάκι του. Κάποιες φορές ενδέχεται να εκδηλώσει επιθετικότητα και απέναντί σας.

Πηγή: mother.gr

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Most Popular

Recent Comments