Τα λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνει ο καφές

Τα λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνει ο καφές


Τι να αποφύγεις για να απολαύσεις τον πιο γευστικό καφέ φίλτρου στο σπίτι ή στο γραφείο.

Αν υπάρχει ένα και μόνο ρόφημα το οποίο δεν μπορούμε με τίποτα να αποχωριστούμε ανεξάρτητα από την εποχή αυτό είναι αναμφίβολα ο καφές. Την φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο ο καφές φίλτρου είναι με διαφορά ό,τι πιο απολαυστικό-τονωτικό μπορείς να επιλέξεις τα πρωινά στο γραφείο ή στο σπίτι.

Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τύπους καφέ παγκοσμίως και φτιάχνεται εύκολα σε λίγα μόλις λεπτά. Δεν είναι τυχαίο πως η καφετιέρα φίλτρου βρίσκεται σε αρκετούς επαγγελματικούς χώρους με πολλές από εμάς να απολαμβάνουν καθημερινά μια ζεστή κούπα του αγαπημένου τους ροφήματος.

3 λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνει ο καφές φίλτρου

1) Χρησιμοποιείς καφέ που έχει αλεστεί εδώ και μέρες

Απόφυγε τις έτοιμες συσκευασίες και προτίμησε να χρησιμοποιείς καφέ που έχεις αλέσει εκείνη την ώρα. Ο αλεσμένος καφές αρχίζει να χάνει τη γεύση του δύο λεπτά μετά το άλεσμα (φαντάσου τι γεύση έχει δύο εβδομάδες αργότερα!), αναφέρει στο marhasteweart.com ο Jonathan Rubinstein, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Joe Coffee. Επένδυσε σε ένα μύλο. Μόλις αλεσθούν οι κόκκοι, υπολόγισε πόσο καφέ θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το αγαπημένο σου ρόφημα.

2) Αποθηκεύεις τον καφέ στο ψυγείο

Αρκετές από εμάς αποθηκεύουν τον αλεσμένο καφέ στο ψυγείο ωστόσο αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Οι ειδικοί συνιστούν να αποθηκεύεις τον καφέ σε ένα κλειστό δοχείο που θα τον προφυλάσσει από τον αέρα και την υγρασία.

3) Χρησιμοποιείς νερό κακής ποιότητας

Ο καφές φίλτρου είναι 98% επομένως είναι βασικό συστατικό της διαδικασίας παρασκευής. Αν το νερό που χρησιμοποιείς δεν είναι εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο είναι πολύ πιθανό η γεύση του να είναι περίεργη.

Πώς να καθαρίσεις μόνη σου στο σπίτι τα χαλιά σου τώρα που ήρθε η ώρα να τα μαζέψεις

Πώς θα καταλάβεις ότι ο καφές έχει χαλάσει

Δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές γνώσεις για να καταλάβεις ότι ο καφές φίλτρου έχει χαλάσει και πρέπει να πεταχτεί. Το πρώτο «σύμπτωμα» που θα σε βάλει σε υποψίες είναι το δυσάρεστο άρωμα θα αναδυθεί από την συσκευασία ενώ ο καφές θα έχει χάσει τα αρώματά του με αποτέλεσμα να είναι πλέον ένα άγευστο ρόφημα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE