«Είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος – Έχει θυμώσει με την πολιτική κατάσταση»

«Είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος – Έχει θυμώσει με την πολιτική κατάσταση»


Ο Gene Simmons διευκρίνισε ότι «δεν συμφωνεί» με τις απόψεις του Roger Waters.

Ο Gene Simmons των KISS μίλησε για την έντονη διαμάχη που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα ο Roger Waters.

Αφού κατηγορήθηκε ως «αντισημίτης», ο Roger Waters ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων με τις πρόσφατες συναυλίες του στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπου εμφάνισε στη σκηνή με μία στολή «ναζιστικού τύπου» και «πρόσβαλε τη μνήμη» της Άννα Φρανκ.

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή «Piers Morgan Uncensored» στο TalkTV, ο Gene Simmons, ο οποίος είναι Εβραίος, εξήρε τον καλλιτέχνη Roger Waters, πριν σχολιάσει τις πολιτικές απόψεις του πρώην τραγουδιστή των Pink Floyd.

Διαφήμιση

«Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει γράψει μερικά από τα πιο υπέροχα τραγούδια, μαζί με τους Floyd πολλές, πολλές δεκαετίες πριν. Και προφανώς αντέχει, και έχει πολλούς θαυμαστές», ανέφερε.

«Υπάρχει κάτι που μπορεί να ειπωθεί σχετικά με το να κρατάς τις πολιτικές και τις άλλες πεποιθήσεις σου μακριά από τη σκηνή», συνέχισε.

«Η επιλογή του είναι να χρησιμοποιήσει τη σκηνή ως βήμα για να προωθήσει την άποψή του. Υπάρχει διαφορά μεταξύ μίας πολιτικής δήλωσης για το Ισραήλ και για τον αντισημιτισμό», σημείωσε.

«Παρεμπιπτόντως, ο αντισημιτισμός περιλαμβάνει και τους Άραβες – ο ορισμός του Σημίτη περιλαμβάνει τον αραβικό κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Gene Simmons, αν και διευκρίνισε ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του Roger Waters, επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση του 79χρονου τραγουδιστή.

«Νομίζω ότι είναι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος. Δεν συμφωνώ με τις απόψεις του, φυσικά… Νομίζω ότι είναι, από τη δική μου άποψη, φουντωμένος, θυμωμένος με την πολιτική κατάσταση – όπως όλοι μας», υποστήριξε.

Roger Waters

Ο μπασίστας και τραγουδιστής των KISS σχολίασε στη συνέχεια τον ακτιβισμό του Roger Waters υπέρ της Παλαιστίνης.

«Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει μία συζήτηση ή ακόμα και μία διαφωνία είναι να βρεθεί κοινός τόπος. Και μετά να μπεις στις διαφοροποιήσεις αυτών που πιστεύετε. Έτσι, αυτό με το οποίο συμφωνούμε – και είμαι Ισραηλινός και Εβραίος», είπε.

«Η μητέρα μου ήταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη ναζιστική Γερμανία και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Δεν το λέω αυτό για να σας συγκινήσω… Συμφωνούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ένα αραβικό κράτος, η Παλαιστίνη – δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό», τόνισε.

«Θα πρέπει να υπάρχει πλάι – πλάι με το Ισραήλ. Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ροή πληροφοριών και εμπορίου και ούτω καθεξής. Εντάξει, οπότε δεν υπάρχει τώρα. Ας συνεργαστούμε για να προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα;», συνέχισε.

Ο Roger Waters είναι ενεργό μέλος του κινήματος Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυσης και Κυρώσεων (BDS) κατά του κράτους του Ισραήλ για περισσότερο από μία δεκαετία και καλεί συστηματικά για ολοκληρωτικό πολιτιστικό μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, προτρέποντας τους καλλιτέχνες να μην κάνουν συναυλίες στη χώρα.

Διαφήμιση

Έχει επίσης αποδοκιμάσει άλλους καλλιτέχνες για την απόφασή τους να δώσουν συναυλίες στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Thom Yorke των Radiohead.

Το 2019, ο Roger Waters κάλεσε με ένα βίντεό του την εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision, Katerine Duska, να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε εκείνη τη χρονιά στο Ισραήλ.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE