Ο Joe Biden διόρισε τη Lady Gaga επικεφαλής της Επιτροπής Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Ο Joe Biden διόρισε τη Lady Gaga επικεφαλής της Επιτροπής Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών


Η επιτροπή θα συμβουλεύει τον Joe Biden σε θέματα που αφορούν τον τομέα του πολιτισμού.

Ο Joe Biden διόρισε τη Lady Gaga επικεφαλής της Επιτροπής Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden τοποθέτησε την Πέμπτη τη Lady Gaga και τον παραγωγό Bruce Cohen («American Beauty», «Silver Linings») ως συμπροέδρους της ανασυγκροτημένης Προεδρικής Επιτροπής για τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Η επιτροπή αποτελείται από μια ομάδα μελών που, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, περιλαμβάνει «διακεκριμένους καλλιτέχνες, μελετητές και φιλάνθρωπους που έχουν επιδείξει σοβαρή δέσμευση στις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες».

Διαφήμιση

Πρόκειται για μία συμβουλευτική επιτροπή του Joe Biden σε θέματα που αφορούν την πολιτική στον τομέα του πολιτισμού.

Η επιτροπή επιστρέφει μετά από πενταετή παύση – το συμβούλιο διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Donald Trump ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντίδραση του πρώην προέδρου της στη συγκέντρωση των λευκών ρατσιστών στο Charlottesville της Βιρτζίνια το 2017.

Τότε, ο Donald Trump δήλωσε ότι υπήρχαν «πολύ καλοί άνθρωποι και στις δύο πλευρές» των ταραχών που άφησαν έναν νεκρό.

Η Lady Gaga στο Glastonbury 2009.

Ο Joe Biden υπέγραψε τον Σεπτέμβριο ένα προεδρικό διάταγμα για την επαναλειτουργία της επιτροπής, η οποία δημιουργήθηκε το 1982 υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ronald Reagan ως τμήμα του Ινστιτούτου Υπηρεσιών Μουσείων και Βιβλιοθηκών.

Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης η τηλεοπτική παραγωγός Shonda Rhimes, δημιουργός του «Grey’s Anatomy», οι τραγουδιστές Joe Walsh και Jon Batiste και οι ηθοποιοί George Clooney, Jennifer Garner, Troy Kotsur και Kerry Washington.

Η Lady Gaga ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, «Η Αστερόεσσα Σημαία», στην ορκωμοσία του Joe Biden το 2021 και υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια της προεδρικής υποψηφιότητάς του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Όταν ανακοινώθηκε επίσημα η εκλογή του Joe Biden, η Lady Gaga συνεχάρη τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ και την Kamala Harris με ένα μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Joe Biden, Kamala Harris και αμερικανικέ λαέ, μόλις δώσατε στον κόσμο μια από τις μεγαλύτερες πράξεις καλοσύνης και γενναιότητας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα», έγραψε η τραγουδίστρια.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE