Απέφυγε την τελευταία στιγμή τη δίκη για το «Circles»

Απέφυγε την τελευταία στιγμή τη δίκη για το «Circles»


Την τελευταία στιγμή κατέληξε σε διακανονισμό ο Post Malone.

Ο Post Malone κατέληξε σε διακανονισμό με έναν μουσικό που ισχυρίζεται ότι βοήθησε στη δημιουργία της μεγάλης επιτυχίας του «Circles», βάζοντας τέλος σε μία πολύκροτη αγωγή λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της δίκης.

Στην αγωγή που κατέθεσε το 2020 ο Tyler Armes ισχυριζόταν ότι ο ίδιος και ο Post Malone έγραψαν μαζί το «Circles» κατά τη διάρκεια μίας ολονύχτιας συνάντησης το 2018, αλλά ο διάσημος τραγουδιστής δεν πρόσθεσε το όνομά του στους συντελεστές του τραγουδιού.

Ο Post Malone αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και η πολύκροτη δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει την Τρίτη 21 Μαρτίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Διαφήμιση

Αλλά σε μία απρόσμενη εξέλιξη, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Otis D. Wright ανέφερε το πρωί της Τρίτης ότι επιτεύχθηκε διακανονισμός για την αποφυγή της δίκης.

Λίγο πριν από την επιλογή των ενόρκων, ο δικαστής αποχαιρέτησε χαριτολογώντας τα συγκεντρωμένα μέσα ενημέρωσης και άδειασε την αίθουσα του δικαστηρίου. Αργότερα εθεάθησαν υπάλληλοι να απομακρύνουν από την αίθουσα τον μουσικό εξοπλισμό που είχε μεταφερθεί για τη διεξαγωγή της δίκης, ενώ τελικά εθεάθη να αποχωρεί και ο ίδιος ο Tyler Armes.

Οι οικονομικοί όροι του διακανονισμού δεν έχουν γνωστοποιηθεί δημοσίως και οι δικηγόροι των δύο πλευρών δεν απάντησαν στα αιτήματα των μέσων ενημέρωσης για δηλώσεις.

Ο Tyler Armes, περισσότερο γνωστός ως μέλος του καναδικού rap-rock συγκροτήματος Down With Webster, μήνυσε τον Post Malone το 2020, ισχυριζόμενος ότι είχε διαδραματίσει βασικό ρόλο, μαζί με τον ράπερ και τον συνεργάτη του Frank Dukes, σε μία ολονύχτια συνάντηση του Αυγούστου του 2018, που οδήγησε στη δημιουργία του «Circles».

Η συγκεκριμένη καταγγελία δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη, καθώς το «Circles» σημείωσε τεράστια επιτυχία. Κυριάρχησε για τρεις εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100 και διένυσε συνολικά 61 εβδομάδες στο chart.

Επίσης, το «Circles» έχει γίνει εννέα φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ και μετρά πάνω από 2 δισεκατομμύρια streams μόνο στο Spotify.

Post Malone - Coachella 2022

Αφού κυκλοφόρησε το «Circles» και επικοινώνησε με τον Post Malone για να διαμαρτυρηθεί, ο Tyler Armes ισχυρίστηκε ότι του προσφέρθηκε ένα μερίδιο της τάξης του 5% από τα εκδοτικά δικαιώματα του τραγουδιού.

Αλλά όταν προσπάθησε να διαπραγματευτεί μία καλύτερη συμφωνία, υποστήριξε ότι οι συνεργάτες του τραγουδιστή απέσυραν την πρόταση και αρνήθηκαν να του παραχωρήσουν οποιοδήποτε ποσοστό ή άλλη αποζημίωση.

Ο Post Malone, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Austin Richard Post, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι ο Tyler Armes «δεν έγραψε ούτε συνυπέγραψε κανένα μέρος του «Circles» και ότι απλά προσπαθούσε να αποκτήσει ένα αδικαιολόγητο μερίδιο από ένα επιτυχημένο τραγούδι.

«Είναι μία πανάρχαια ιστορία στη μουσική βιομηχανία ότι όταν ένα τραγούδι γνωρίζει την ξέφρενη επιτυχία που σημείωσε το “Circles”, τότε κάποιο άτομο θα εμφανιστεί για να ισχυριστεί ψευδώς ότι του οφείλονται πνευματικά δικαιώματα για το τραγούδι και να απαιτήσει αδικαιολόγητα και ανάξια έκτακτα κέρδη από το τραγούδι», είχαν αναφέρει προηγουμένως οι δικηγόροι του Post Malone.

Η νομική ομάδα του τραγουδιστή πρόσθεσε ότι «αυτή η αγωγή οφείλεται σε μία τέτοια ιστορία».

Διαφήμιση

Το προηγούμενο έτος, ο δικαστής Wright αρνήθηκε να απορρίψει την αγωγή του Tyler Armes, κρίνοντας ότι θα μπορούσε ενδεχομένως τελικά να πείσει τους ενόρκους ότι του αξίζει να του ανήκει ένα μερίδιο του «Circles».

Ο δικαστής εξήγησε ότι αν οι ένορκοι πίστευαν τον Armes, θα μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι ο Malone, ο Dukes και ο Armes «είχαν ίσο έλεγχο, συνεισφέροντας μη ιεραρχικά σε ένα ενιαίο σύνολο».

Αυτή η απόφαση έθεσε τις βάσεις για τη διεξαγωγή μιας δίκης που θα ξεκινούσε την Τρίτη και αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE