Τι απαντά για το πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή – Hit Channel

Τι απαντά για το πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή – Hit Channel


«Ψέματα και συκοφαντίες» χαρακτηρίζει η Καίτη Γαρμπή τα δημοσιεύματα και ζητά «δημόσια συγγνώμη».

Για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν το 1,7 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να καταδικάστηκε η Καίτη Γαρμπή.

Η υπόθεσε βρισκόταν σε εξέλιξη στα δικαστήρια εδώ και 8 χρόνια. Η Καίτη Γαρμπή είχε κάνει προσφυγή αλλά, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», δεν απέδωσε καρπούς. Έτσι, αφού έχασε κάθε ένδικο μέσο καλείται τώρα να καταβάλει το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2014 η ίδια η τραγουδίστρια με ανάρτησή της στο Facebook είχε αναφερθεί στις κατηγορίες εναντίον της που υποστήριζαν ότι σε διάστημα δέκα ετών δεν είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τότε είχε κάνει λόγο για προσβολή κάθε έννοιας προστασίας των προσωπικών δεδομένων και εξηγούσε τι είχε συμβεί με το ΣΔΟΕ.

Η Καίτη Γαρμπή διέψευσε κατηγορηματικά όσα γράφονται για εκείνη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Δεν έχω καμία φορολογική εκκρεμότητα, η υπόθεση έχει κλείσει και ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη με μια δημόσια συγνώμη από όσους έγραψαν ψέματα και συκοφαντίες για μένα σήμερα», τόνισε.

«Ήρεμα το λέω γιατί αν βράσει το κύμα της Γαρμπή θα αρχίσουμε αλισβερίσι με αγωγές και εξώδικα και θα είναι κρίμα», πρόσθεσε.

Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την Καίτη Γαρμπή, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγχει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Η Καίτη Γαρμπή φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο από το 2000 έως και το 2010.

Τι είχε δηλώσει η Καίτη Γαρμπή

Το 2014 η Καίτη Γαρμπή είχε αναφερθεί στη φορολογική έρευνα που είχε ξεκινήσει, επισημαίνοντας σε δήλωσή της:

«Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες.

Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ. Ωστόσο κατέθεσα εμπεριστατωμένο υπόμνημα μέσω των δικηγόρων μου κ. Πέτρου Καϊμακάμη και κ. Ευστάθιου Μπακάλη και αντέκρουσα μία προς μία τις συναλλαγές για τις οποίες μου ζητήθηκε να αιτιολογήσω.

Σε πρώτο στάδιο έγινε δεκτό για ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι από το ελεγχόμενο ποσό για μια συναλλαγή.

Είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι όταν η αρμόδια ΔΟΥ καταλήξει στον προσδιορισμό του ποσού, τότε θα προσφύγω στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών του άρθρου 63α του Ν.4174/13 καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια και είμαι βεβαία ότι τουλάχιστον αυτά δεν θα κάνουν το “άσπρο μαύρο” και βασιζόμενα στην λογική, στις αποδείξεις που θα προσκομίσω, αλλά και στον νόμο, με την απόφασή τους θα σπάσουν την “φούσκα” της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας, σε ανύπαρκτες ουσιαστικά υποθέσεις που κεντρίζουν το λαϊκό ενδιαφέρον, λόγω της αναγνωρισημότητας του ατόμου.

Τότε θα αποδειχθεί ότι η τακτική του “άρτου και θεάματος” με παράλληλες ανθρωποθυσίες θα έχει τελειώσει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου», ανέφερε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE