Το «σημαντικό μάθημα» που πήρε από τη διαμάχη του με την Taylor Swift – Hit Channel

Το «σημαντικό μάθημα» που πήρε από τη διαμάχη του με την Taylor Swift – Hit Channel


Αν ο Scooter Braun μπορούσε να γυρίσει θα χειριζόταν διαφορετικά την κατάσταση.

Ο Scooter Braun αποκαλύπτει το «σημαντικό μάθημα» που πήρε από τη διαμάχη του με την Taylor Swift σχετικά με την εξαγορά των δικαιωμάτων των πρώτων έξι άλμπουμ της.

Σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή «The Limits With Jay Williams» του NPR, ο μάνατζερ και επιχειρηματίας δήλωσε ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω θα επέλεγε σίγουρα διαφορετικό δρόμο. «Ναι, θα το έκανα», απάντησε ο Braun όταν ρωτήθηκε αν, εκ των υστέρων, θα είχε χειριστεί τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

«Πήρα ένα σημαντικό μάθημα από αυτό», είπε, σημειώνοντας ότι όταν πρόσφατα πούλησε την εταιρεία του Ithaca Holdings έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη HYBE, τη νοτιοκορεατική εταιρεία ψυχαγωγίας στην οποία ανήκουν και οι BTS, ήταν αποφασισμένος να συμμετέχουν όλοι τα πρόσωπα της εταιρείας του και να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί, ακόμα και αν δεν δούλευαν πια για εκείνον.

«Όταν έκανα εκείνη τη συμφωνία στην οποία αναφέρεστε με την Big Machine (την πρώην δισκογραφική εταιρεία της Taylor Swift), είχα μια πολύ αυστηρή συμφωνία τήρησης απορρήτου με τον κύριο στον οποίο ανήκε η εταιρεία και δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν καλλιτέχνη», είπε για τη συμφωνία του 2019, με την οποία απέκτησε την Big Machine Records Label Group του Scott Borchetta και τη δισκογραφία της Taylor Swift έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη συμφωνία με την Big Machine, ο Scooter Braun – ο οποίος είναι μάνατζερ του Justin Bieber και της Ariana Grande, μεταξύ άλλων – πούλησε τη δισκογραφία της Taylor Swift
στη Shamrock Holdings, με την ιδιοκτησία των έξι πρώτων άλμπουμ της τραγουδίστριας να αλλάζει χέρι για δεύτερη φορά μέσα σε 17 μήνες.

Ο Scooter Braun υποστήριξε ότι δεν του επιτρεπόταν νομικά να μιλήσει σε κανέναν από τους καλλιτέχνες της Big Machine κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία και ότι είπε στον Scott Borchetta ότι «αν κάποιος από τους καλλιτέχνες θέλει να έρθει και να αγοράσει μερίδιο, πρέπει να με ενημερώσει».

Taylor Swift - Women In Music - Billboard

Η Taylor Swift αντέδρασε έντονα στην πώληση της δισκογραφίας της στον Scooter Braun και υποστήριξε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ότι έμαθε για τη συμφωνία «όταν ανακοινώθηκε στον κόσμο».

Επίσης, χαρακτήρισε την πώληση των δικαιώματα της δισκογραφίας της στον Braun ως το «χειρότερο σενάριο», σημειώνοντας ότι ο Borchetta γνώριζε πολύ καλά την άποψή της για τον μάνατζερ.

Από την πλευρά του, ο Scooter Braun δήλωσε στο NPR ότι ήταν «ενθουσιασμένος» που θα συνεργαζόταν με όλους τους καλλιτέχνες της Big Machine και ότι όταν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία άρχισε να κάνει τηλεφωνήματα για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι ήταν μέρος της εταιρείας».

«Και πριν καν προλάβω να το κάνω αυτό – έκανα τέσσερα τηλεφωνήματα… ξέσπασε η κόλαση», είπε, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιους έγιναν τα τέσσερα τηλεφωνήματα. «Οπότε νομίζω ότι πολλά πράγματα χάθηκαν στη μετάφραση. Νομίζω ότι όταν έχεις μια σύγκρουση με κάποιον, είναι πολύ δύσκολο να την επιλύσεις αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις μια συζήτηση», συνέχισε.

«Οπότε μετανιώνω που έκανα την υπόθεση ότι όλοι, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα συζητούσαν μαζί μου, θα έβλεπαν τις προθέσεις μου, θα έβλεπαν τον χαρακτήρα μου και θα έλεγαν: «Ωραία, ας συνεργαστούμε». Και έκανα αυτή την υπόθεση με ανθρώπους που δεν γνώριζα», ανέφερε.

Taylor Swift - Selena Gomez - Reputation Stadium Tour

Ο Scotter Braun τόνισε ότι το «σημαντικό μάθημα» που πήρε από αυτό το αδιέξοδο είναι ότι «δεν μπορεί να κάνει ποτέ ξανά αυτή την υπόθεση».

«Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση, ξέρετε, της αλαζονείας να σκεφτώ ότι κάποιος θα ήταν απλά πρόθυμος να κάνει μια συζήτηση και θα ήταν ενθουσιασμένος να συνεργαστεί μαζί μου. Δεν τους γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους», σχολίασε.

Αυτό εξηγεί γιατί είπε ότι όταν έκλεισε τη συμφωνία για την πώληση της Ithaca Holdings στην HYBE έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον Απρίλιο του 2021 πήρε «50 εκατομμύρια από τις δικές του μετοχές και τις έδωσε στους υπαλλήλους του και στους καλλιτέχνες του».

Επειδή πρόκειται για μια εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, η ενέργειά του έφτασε στα μέσα ενημέρωσης και ο Scooter Braun δήλωσε χαρούμενος που μπορεί τώρα να πει ότι «όλοι συμμετείχαν σημαντικά» στην πώληση, ακόμα και πρώην υπάλληλοι και αποκάλυψε ότι κάλεσε τους μετόχους, μεταξύ των οποίων και ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Bieber, Poo Bear, καθώς και τους Justin Bieber, Ariana Grande, Demi Lovato και J Balvin για να τους ενημερώσει για τη συμφωνία με την HYBE.

«Και όλοι ένιωσαν καλά, ξέρετε, και μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές αν θέλουν. Αξίζουν πραγματικά χρήματα. Αλλά ήθελα να νιώσουν καλά γι’ αυτό, γιατί πήρα αυτό το μάθημα», δήλωσε ο Scooter Braun.

«Οπότε επιλέγω να το δω ως ένα πάθημα που μου έγινε μάθημα, ένα μάθημα ανάπτυξης και εύχομαι σε όλους τους εμπλεκόμενους να είναι καλά. Και εύχομαι σε όλους να κερδίσουν, γιατί δεν πιστεύω ότι πρέπει να εύχομαι να χάσουν κάποιοι», πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στη συνέντευξη στην Taylor Swift.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE