Το Met Gala 2023 θα είναι αφιερωμένο στον Karl Lagerfeld – Hit Channel

Το Met Gala 2023 θα είναι αφιερωμένο στον Karl Lagerfeld – Hit Channel


Το Met Gala 2023 θα είναι αφιερωμένο σε μία εμβληματική προσωπικότητα της μόδας.

Η Vogue αποκάλυψε ότι το Met Gala του 2023 θα αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του από καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 85 ετών.

Το Met Gala διοργανώνεται ετησίως την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Ινστιτούτο Κουστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση έγινε στο φωτογραφικό στούντιο του Karl Lagerfeld στο Παρίσι, το οποίο, όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Derek Blasberg, παρέμεινε «ανέγγιχτο» μετά τον θάνατο του σχεδιαστή και διευθυντή δημιουργικού της Chanel το 2019.

Η νέα έκθεση του Ινστιτούτου Κουστουμιών με τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty» θα περιλαμβάνει 150 σχέδια του Lagerfeld από τις συλλογές των οίκων Chanel, Balmain, Patou, Fendi, Chloe και τη δική του προσωπική σειρά. Τα εκθέματα θα συνοδεύονται από τα σκίτσα του Karl Lagerfeld.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουλίου 2023.

Ο Karl Lagerfeld πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 85 ετών. Με τη χαρακτηριστική του λευκή αλογοουρά, το μαύρο κοστούμι, τα γάντια και τα σκούρα γυαλιά ηλίου, έγινε μια εμβληματική φιγούρα στην pop κουλτούρα, ειδικά στον κόσμο της μόδας.

Ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας, φωτογράφος και καλλιτέχνης είχε εργαστεί στο παρελθόν για διάφορους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Balmain και Chloé.

Έγινε διευθυντής δημιουργικού του οίκου Fendi το 1965 και ανέλαβε τα ηνία ως διευθυντής δημιουργικού στον οίκο Chanel το 1983. Αναζωογόνησε το θρυλικό γαλλικό brand που ίδρυσε η Coco Chanel και το ανέδειξε σε διεθνές φαινόμενο που έγινε η επιτομή της κομψότητας, της πολυτέλειας και της γοητείας.

Ο Karl Lagerfeld συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στο Met Gala με θέμα τη Chanel το 2015 και ήταν σταθερό μέλος της εκδήλωσης όλα αυτά τα χρόνια, καθώς ήταν στενός φίλος με την αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour και ένα από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της βιομηχανίας.

«Σχεδίαζε τα πάντα. Πάντα έλεγε ότι μπορούσε να ζωγραφίσει πριν μιλήσει ή περπατήσει. Από πολλές απόψεις ήταν η κύρια μορφή επικοινωνίας του, είτε παρέδιδε τα σχέδια με φαξ είτε με iPhone», δήλωσε στη Vogue για τον Karl Lagerfeld ο επικεφαλής επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών, Andrew Bolton

«Έτσι, στην καρδιά της έκθεσης θα εξετάσουμε την εξέλιξη των δισδιάστατων σχεδίων του Karl σε τρισδιάστατα ενδύματα. Και αυτό που είναι συναρπαστικό να ανακαλύψουμε: Πάντα πίστευα ότι τα σχέδιά του ήταν πολύ αυθόρμητα και σχεδόν ιμπρεσιονιστικά», εξήγησε.

«Αλλά στην πραγματικότητα ήταν εξαιρετικά ακριβή, σχεδόν μαθηματικά ακριβή. Εμείς δεν μπορούσαμε να το δούμε γιατί δεν είμαστε εκπαιδευμένοι, αλλά οι βοηθοί του ήξεραν με ακρίβεια χιλιοστού τι σήμαινε κάθε γραμμή. Ήταν ένας μυστικός κώδικας, μια γλώσσα που μοιράζονταν ο ίδιος με αυτούς τους βοηθούς, την οποία μόνο αυτοί μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν πλήρως», πρόσθεσε.

Οι οικοδεσπότες του Met Gala του επόμενου έτους, το οποίο θα διεξαχθεί την 1η Μαΐου 2023, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE