Ο Drake και ο LeBron James μηνύθηκαν για 10 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα ενός ντοκιμαντέρ χόκεϊ

Ο Drake και ο LeBron James μηνύθηκαν για 10 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα ενός ντοκιμαντέρ χόκεϊ


Ο Drake και ο LeBron James έχουν δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για το ιστορικό Πρωτάθλημα Χόκεϊ Εγχρώμων των Ατλαντικών Πολιτειών του Καναδά.

Ο Drake και ο άσος του NBA LeBron James μηνύονται για 10 εκατομμύρια δολάρια για τα «δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας» ενός ντοκιμαντέρ χόκεϊ με τίτλο «Black Ice».

Η New York Post αναφέρει ότι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΝΒΑ, Billy Hunter, κατέθεσε αγωγή, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης ο επιχειρηματικός συνεργάτης του LeBron James, Maverick Carter, και ο Future μεταξύ των κατηγορουμένων, και ζητά ποσοστό από τα κέρδη της ταινίας καθώς και 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

«Ενώ οι εναγόμενοι LeBron James, Drake και Maverick Carter είναι διεθνώς γνωστοί και καταξιωμένοι στους τομείς του μπάσκετ και της μουσικής αντίστοιχα, αυτό δεν τους παρέχει το δικαίωμα να κλέβουν την πνευματική ιδιοκτησία κάποιου άλλου», αναφέρεται στην αγωγή.

Το ντοκιμαντέρ «Black Ice», το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στις 10 Σεπτεμβρίου, βασίζεται στο βιβλίο «Black Ice: Η χαμένη ιστορία του έγχρωμου πρωταθλήματος χόκεϊ των Ατλαντικών Πολιτειών, 1895 έως 1925» των George και Darril Fosty.

Η ταινία θα εξερευνήσει τη διαδρομή των Μαύρων παικτών του χόκεϊ από τη δημιουργία του Πρωταθλήματος Χόκεϊ Εγχρώμων των Ατλαντικών Πολιτειών του Καναδά μέχρι το σύγχρονο NHL, αναδεικνύοντας τη συχνά παραγνωρισμένη και περιθωριοποιημένη συμβολή τους στο άθλημα.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο του Μανχάταν, υποστηρίζεται ότι ο Billy Hunter κατέχει «τα αποκλειστικά νόμιμα δικαιώματα για την παραγωγή οποιασδήποτε ταινίας σχετικά με το πρωτάθλημα χόκεϊ των έγχρωμων που υπήρχε από το 1895 έως τη δεκαετία του 1930».

«Δεν νομίζω ότι πίστευαν ότι υπήρχε δικαστική διαμάχη για τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Νόμιζαν ότι θα έφευγα. Το έπαιξαν στοίχημα», δήλωσε ο Hunter στη New York Post.

Drake - LeBron James

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Drake και ο LeBron James απέκτησαν μειοψηφική συμμετοχή στην ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν.

Η Μίλαν ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη την ολοκλήρωση της τελευταίας αλλαγής στην ιδιοκτησία της.

Η RedBird Capital Partners ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της επτά φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μειοψηφικό πακέτο μετοχών απέκτησαν επίσης η Yankee Global Enterprises, η μητρική εταιρεία της ομάδας μπέιζμπολ των New York Yankees, και η επενδυτική εταιρεία Main Street Advisors με έδρα το Λος Άντζελες, στους επενδυτές της οποίας συγκαταλέγονται ο Drake και LeBron James.

Ο Drake και ο LeBron θα είναι παθητικοί επενδυτές στη Μίλαν μέσω της Main Street Advisors και δεν θα διαθέτουν μερίδιο στην ποδοσφαιρική ομάδα.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE