Ο Austin Butler έβαλε «τη ζωή του στην άκρη για δύο χρόνια» για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του Elvis Presley

Ο Austin Butler έβαλε «τη ζωή του στην άκρη για δύο χρόνια» για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του Elvis Presley


«Έπεσα στην παγίδα της εμμονής», παραδέχτηκε ο ηθοποιός.

Ο Austin Butler δήλωσε ότι έβαλε «τη ζωή του στην άκρη για δύο χρόνια» για να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για τον ρόλο του Elvis Presley.

Ο 30χρονος ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον βασιλιά του rock ‘n’ roll στην ταινία «Elvis» του Baz Luhrmann που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, έθεσε ως προτεραιότητα να μπει στον χαρακτήρα και «απορρόφησε ό,τι μπορούσε» για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

«Ουσιαστικά έβαλα όλη την υπόλοιπη ζωή μου στην άκρη για δύο χρόνια και απορρόφησα ό,τι μπορούσα», δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Austin Butler παραδέχτηκε ότι έπεσε «στην παγίδα της εμμονής» για να καταλάβει τον Elvis Presley.

«Απλά έπεσα στην παγίδα της εμμονής. Και χώρισα τη ζωή του σε χρονικές περιόδους όπου μπορούσα να ακούσω τις διαφορές στο πώς άλλαζε η φωνή του με τα χρόνια και πώς άλλαζε η κίνησή του με τα χρόνια και πέρασα δύο χρόνια μελετώντας, προσπαθώντας να βρω τον ανθρώπινο χαρακτήρα του όσο καλύτερα μπορούσα μέσα από αυτό», εξήγησε.

Επίσης, θεώρησε ότι ήταν «δύσκολο» να ανακαλύψει την ανθρώπινη πτυχή του Elvis, καθώς είναι ένα μεγάλο είδωλο της pop κουλτούρας.

«Το δύσκολο είναι ότι βλέπεις τον Elvis ως αυτό το είδωλο ή βλέπεις την εικόνα της κοινωνίας για εκείνον και ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να τα αφαιρέσεις όλα αυτά και να βρεις την ανθρώπινη φύση του που ήταν βαθύτερη από όλα αυτά. Αυτό ήταν κάτι συναρπαστικό για εμένα», ανέφερε.

Austin Butler - Elvis - movie

Ο Austin Butler μίλησε ακόμη για τις «μη ρεαλιστικές προσδοκίες» που έθεσε στον εαυτό του για να μπορέσει να υποδυθεί τον Elvis Presley.

«Όταν ξεκίνησα αρχικά, έβαλα αυτές τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες στον εαυτό μου ότι με κάποιο τρόπο, αν δούλευα αρκετά σκληρά, θα μπορούσα να κάνω το πρόσωπό μου πανομοιότυπο με το πρόσωπο του Elvis. Και ότι τα μάτια μου θα έμοιαζαν ακριβώς με τα μάτια του Elvis και δεν θα μπορούσατε να καταλάβετε τη διαφορά», παραδέχτηκε.

Ο Αμερικανός ηθοποιός παρακολούθησε «ξανά και ξανά και ξανά» κάποια αποσπάσματα του Elvis Presley, όπως τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του από τη δεκαετία του ’50.

«Έβλεπα το “Hound Dog” του Milton Berle. Παρακολουθούσα ένα δευτερόλεπτο από αυτό το βίντεο ξανά και ξανά και ξανά, κοιτούσα τι έκανε με το βλέμμα του και τη γωνία του κεφαλιού του, τι έκανε το χέρι του και προσπαθούσα να το μάθω ακριβώς και να το κάνω πρόβα μέχρι να μπει στο μεδούλι μου, και μετά το δύσκολο είναι να είσαι εκεί την ημέρα και να νιώθεις ότι συμβαίνει για πρώτη φορά και ότι είναι αυθόρμητο», περιέγραψε.

«Κάποιος με ρώτησε χθες: “Έβλεπες το playback όταν έκανες γυρίσματα;”. Είπα ότι υπήρχαν ορισμένες στιγμές, όπως όταν παρακολούθησα το “Hound Dog”, κάναμε μία λήψη και πήγα πίσω και την είδα και σκέφτηκα: “Κάνω πάρα πολλά”, οπότε τότε το απογυμνώνεις, το απογυμνώνεις και προσπαθείς να φτάσεις στο σημείο όπου πρέπει να ξεπεράσεις το άγχος και να νιώσεις απλά ζωντανός», συνέχισε.

Ο Austin Butler παραδέχτηκε ότι ήθελε να φανεί αντάξιος της κληρονομιάς του Elvis Prelsey και δήλωσε ότι ήταν «πανευτυχής» που ικανοποίησε με την ερμηνεία του την οικογένεια του εμβληματικού καλλιτέχνη, όπως την κόρη του, Lisa Marie Presley, τη μητέρα της και πρώην σύζυγο του Elvis, Priscilla Presley και την εγγονή του, Riley Keough.

«Τον ζω τώρα εδώ και τρία χρόνια, οπότε ήθελα να φανώ αντάξιος, να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του και να δώσω πραγματικά ζωή σε αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο και να κάνω τη Lisa Marie και την Priscilla και τη Riley και όλη την οικογένεια υπερήφανη», είπε.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος και νιώθω πολύ ενθουσιασμένος», πρόσθεσε ο ηθοποιός.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE