Δάκης: Οι μεγάλες επιτυχίες που άφησαν εποχή

Δάκης: Οι μεγάλες επιτυχίες που άφησαν εποχή


Ο Δάκης γνώρισε τεράστια επιτυχία από τα πρώτα του κιόλας βήματα. 

Ο Δάκης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (29/5) μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο τραγουδιστής είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όμως το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο σπίτι του ενώ στο πλευρό του ήταν συγγενείς και φίλοι.

Ο ίδιος άφησε πίσω του τεράστιες επιτυχίες που μέχρι και σήμερα τραγουδιόνται καθημερινά από το ευρώ κοινό.

Ο Δάκης το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων, ενώ παράλληλα το 1964 ηχογραφούσε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens».

Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ο τραγουδιστής δεν μπορούσε να φανταστεί το πόσο γρήγορα θα γινόταν διάσημος από τις ερμηνείες κα την φωνή του.

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά».

Ο Δάκης από την αρχή της καριέρας του ήθελε να κρατάει μακριά τα φώτα της δημοσιότητας από την προσωπική του ζωή και να απασχολεί μόνο με τα τραγούδια του, κάτι που κατάφερε.

Διαβάστε επίσης:

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE