«Παλεύω να προστατεύσω τη λογική μου και την ιδιωτική ζωή μου στη μουσική βιομηχανία»

«Παλεύω να προστατεύσω τη λογική μου και την ιδιωτική ζωή μου στη μουσική βιομηχανία»


Η Beyoncé αποκαλύπτεται σε μία ειλικρινή συνέντευξη.

Για την Beyoncé, η διαχείριση της πορείας της στη μουσική βιομηχανία σήμαινε να θέτει σαφή όρια.

Η λαμπερή τραγουδίστρια φιλοξενείται στο εξώφυλλο για το νέο τεύχος της αμερικανικής έκδοσης του «Harper’s Bazaar» και στο περιοδικό αποκαλύπτει πώς προστατεύει τον εσωτερικό της εαυτό από τον κόσμο της κουλτούρας των διασημοτήτων.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, θέτω σκόπιμα όρια μεταξύ της περσόνας μου στη σκηνή και της προσωπικής ζωής μου. Η οικογένεια και οι φίλοι μου συχνά ξεχνούν την πλευρά μου που είναι το θηρίο με τις γόβες στιλέτο μέχρι να με παρακολουθήσουν να τραγουδά», λέει.

«Είναι εύκολο να χάσεις τον εαυτό σου πολύ γρήγορα σε αυτή τη βιομηχανία. Παίρνει το πνεύμα και το φως σου και μετά σε πετάει. Το έχω δει αμέτρητες φορές, όχι μόνο με διασημότητες αλλά και με παραγωγούς, σκηνοθέτες, στελέχη κ.λπ. Δεν είναι για όλους», υπογραμμίζει η 39χρονη τραγουδίστρια.

«Πριν ξεκινήσω, αποφάσισα ότι θα ακολουθούσα αυτή την καριέρα μόνο αν η αυτοεκτίμησή μου εξαρτιόταν από κάτι περισσότερο από την επιτυχία των διασημοτήτων. Έχω περιβάλει τον εαυτό μου με ειλικρινείς ανθρώπους που θαυμάζω, οι οποίοι έχουν τη δική τους ζωή και τα δικά τους όνειρα και δεν εξαρτώνται από εμένα. Άνθρωποι από τους οποίους μπορώ να αναπτυχθώ και να μάθω και το αντίστροφο», συνεχίζει.

Η Beyoncé μιλάει επίσης για τις γυναίκες που την έχουν εμπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια.

«Οι πιο στενές φίλες μου είναι λαμπρές γυναίκες που διευθύνουν εταιρείες, είναι επιχειρηματίες, μητέρες, σύζυγοι και στενές συγγενείς. Η Kelly (Rowland) και η Michelle (Williams) εξακολουθούν να είναι οι καλύτερες φίλες μου. Με ελκύουν οι δυνατές, προσγειωμένες γυναίκες, όπως η απίστευτη αδελφή μου, η Solange. Είναι γεμάτη σοφία και είναι το πιο έξυπνο άτομο που ξέρω», περιγράφει.

«Είδα τη μητέρα μου να περιποιείται και να θεραπεύει αυτές τις γυναίκες στο κομμωτήριό της, όχι μόνο ενώ τις έκανε να φαίνονται και να αισθάνονται όμορφες, αλλά καθώς μιλούσε μαζί τους, τις άκουγε και επικοινωνούσε μαζί τους. Είδα πόσο πολύ τα συναισθήματα των μαύρων γυναικών είναι συνδεδεμένα με τα μαλλιά και την ομορφιά μας», θυμάται.

Σχετικά με τη φροντίδα του εαυτού της, η Beyoncé παραδέχεται: «Νομίζω ότι, όπως πολλές γυναίκες, έχω νιώσει την πίεση του να είμαι η ραχοκοκαλιά της οικογένειάς μου και της εταιρείας μου και δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολύ επιβαρύνει αυτό την ψυχική και τη σωματική μου ευεξία. Δεν είχα πάντα τον εαυτό μου ως προτεραιότητα. Προσωπικά έχω παλέψει με την αϋπνία από τις περιοδείες για περισσότερο από το μισό της ζωής μου».

«Στο παρελθόν, ξόδευα πολύ χρόνο σε δίαιτες, με την εσφαλμένη αντίληψη ότι φροντίδα του εαυτού μου σήμαινε να γυμνάζομαι και να έχω υπερβολική συνείδηση του σώματός μου. Η υγεία μου, ο τρόπος που αισθάνομαι όταν ξυπνάω το πρωί, η ψυχική μου ηρεμία, ο αριθμός των φορών που χαμογελάω, το τι τρέφω το μυαλό και το σώμα μου, αυτά είναι τα πράγματα στα οποία επικεντρώνομαι», εξηγεί.

Η Beyoncé επισημαίνει επιπλέον ότι η φροντίδα της ψυχικής υγείας είναι συνώνυμη της φροντίδας του εαυτού μας.

«Μαθαίνω να σπάω τον κύκλο της κακής υγείας και της παραμέλησης, εστιάζοντας την ενέργειά μου στο σώμα μου και προσέχοντας τα ανεπαίσθητα σημάδια που μου δίνει. Το σώμα σου σου λέει όλα όσα πρέπει να ξέρεις, αλλά έπρεπε να μάθω να ακούω», αναφέρει.

«Η ευχή μου είναι η δεκαετία των 40 να είναι διασκεδαστική και γεμάτη ελευθερία. Θέλω να νιώθω την ίδια ελευθερία που νιώθω στη σκηνή κάθε μέρα της ζωής μου», εξομολογείται η τραγουδίστρια, η οποία θα γίνει 40 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Θέλω να εξερευνήσω πτυχές του εαυτού μου που δεν είχα χρόνο να ανακαλύψω και να απολαύσω τον σύζυγο και τα παιδιά μου. Θέλω να ταξιδεύω χωρίς να εργάζομαι. Θέλω αυτή η επόμενη δεκαετία να αφορά τη γιορτή, τη χαρά και το να δίνω και να παίρνω αγάπη. Θέλω να δώσω όλη την αγάπη που έχω στους ανθρώπους που με αγαπούν και αυτοί», προσθέτει.

«Θέλω να δείξω ότι μπορείς να διασκεδάζεις και να έχεις σκοπό, να σέβεσαι και να λες τη γνώμη σου. Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα κομψή και προκλητική. Μπορείς να είσαι καμπυλωτή και να είσαι ακόμα ένα fashion icon», λέει.

«Εύχομαι αυτή την ελευθερία για κάθε άνθρωπο. Έχω πληρώσει τα χρέη μου και έχω ακολουθήσει κάθε κανόνα για δεκαετίες, οπότε τώρα μπορώ να σπάσω τους κανόνες που πρέπει να σπάσουν. Η ευχή μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να κάνω όλα όσα όλοι νομίζουν ότι δεν μπορώ να κάνω», τονίζει η Beyoncé στο «Harper’s Bazaar».

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE