Ιωάννα Παππά: «Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι σε μια κακοποιητική καταχρηστική συμπεριφορά»

Ιωάννα Παππά: «Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι σε μια κακοποιητική καταχρηστική συμπεριφορά»


Η Ιωάννα Παππά με αφορμή την παράσταση «Βάκχες» στην οποία και πρωταγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «τσουνάμι» των καταγγελιών που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αφορούσε τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο χειμώνας σηματοδοτήθηκε από ένα «τσουνάμι» καταγγελιών και αποκαλύψεων.

«Το κοινό σοκαρίστηκε γιατί επρόκειτο για πολύ αγαπημένα πρόσωπα και σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά ταλαντούχους ανθρώπους με καλλιτεχνικό έργο, σπουδαίες ερμηνείες και σκηνοθεσίες. Από εκεί και πέρα, η ανθρώπινη αδυναμία και το πως κάποιος τελικά μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι εγκληματεί εις βάρος άλλων ανθρώπων είναι ένα άλλο σκέλος. Όταν αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνει μια κακοποιητική καταχρηστική συμπεριφορά, δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι γιατί είναι σαν να συναινούμε σε αυτό που συμβαίνει με τη σιωπή μας. Επειδή έχω γίνει πρόσφατα μητέρα, σκεφτόμουν έντονα τώρα τελευταία την υπόθεση Γιακουμάκη, που κάποιοι γνώριζαν αλλά δεν μίλησαν.

Πρέπει να δημιουργηθεί από την πολιτεία ένα πλαίσιο όπου ο κόσμος να μη φοβάται να καταγγείλει κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ μεγάλη τραγωδία, πάντα με μέτρο. Ο σεβασμός και η εκτίμηση στον συνάνθρωπο μας είναι πολιτισμός και στη διαφορετικότητα και σε όλα.» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, Ιωάννα Παππά στη Real life.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE