Διέγραψε από το Instagram τη συγγνώμη για τα ομοφοβικά σχόλιά του

Διέγραψε από το Instagram τη συγγνώμη για τα ομοφοβικά σχόλιά του


Παραμένει ασαφές γιατί η ανάρτηση αφαιρέθηκε.

Η επίσημη συγγνώμη που ζήτησε ο DaBaby από την LGBTQ+ κοινότητα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μέσω Instagram, με την οποία διευθέτησε τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε από τη σκηνή του «Rolling Loud Miami», δεν υπάρχει πλέον.

Από την Κυριακή 8 Αυγούστου, όσοι ακολουθούν τον DaBaby στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν ότι η ανάρτησή του που είχε αρχικά ημερομηνία 2 Αυγούστου φαίνεται να έχει διαγραφεί από το λογαριασμό του.

Η διαμάχη ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του DaBaby στο μουσικό φεστιβάλ «Rolling Loud» στο Μαϊάμι στις 25 Ιουλίου.

Ενώ βρισκόταν στη σκηνή, είπε στο πλήθος: «Αν δεν εμφανιστήκατε σήμερα με HIV, AIDS ή κάποιο από αυτά τα θανατηφόρα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που θα σας κάνουν να πεθάνετε σε δύο με τρεις εβδομάδες, τότε ανάψτε το φακό του κινητού σας».

Αφού αρχικά υπερασπίστηκε τις ενέργειές του σε μια σειρά από 19 βίντεο που δημοσίευσε στις ιστορίες του λογαριασμού του στο Instagram, ο DaBaby εξέδωσε μια συγγνώμη την περασμένη εβδομάδα.

Στην ανάρτηση, ο ράπερ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την κοινότητα LGBTQ+ για τα σχόλιά μου που προκάλεσαν πόνο και αντιδράσεις. Και πάλι, ζητώ συγγνώμη για τα σχόλια παραπληροφόρησης που έκαναν σχετικά με τον ιό HIV/AIDS και γνωρίζω ότι η εκπαίδευση σε αυτό το θέμα είναι σημαντική. Με αγάπη προς όλους. Ο Θεός να σας ευλογεί».

Madonna - GLAAD Media Awards 2019

Μια προηγούμενη συγγνώμη που ο DaBaby δημοσίευσε στο Twitter εξακολουθεί να είναι ορατή στον λογαριασμό του στην εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όποιος έχει επηρεαστεί από το AIDS/HIV έχει το δικαίωμα να είναι αναστατωμένος, αυτό που είπα ήταν αναίσθητο, παρόλο που δεν έχω καμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη. Αλλά η LGBT κοινότητα… Δεν σας δίνω σημασία, δεν σας δίνω. Οι δουλειές σας είναι δουλειές σας», έγραψε.

Μια ομάδα 11 οργανώσεων που ασχολούνται με την πρόληψη, την εκπαίδευση και τη θεραπεία του HIV/AIDS συνέταξε ανοιχτή επιστολή προς τον DaBaby την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ράπερ για να δώσει εξηγήσεις για τα σχόλιά του.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του GLAAD, Dashawn Usher, δήλωσε: «Ο DaBaby και όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να μάθουν την αλήθεια για τον HIV και να εργαστούν για την καταπολέμηση του στίγματος που αποτρέπει τους ανθρώπους από την πρόληψη του HIV και τη σωτήρια θεραπεία που τους επιτρέπει να ζήσουν μία μακρά και υγιή ζωή και να μην μεταδίδουν τον HIV».

«Ο DaBaby μπορεί να γίνει μια ισχυρή και επιδραστική φωνή εκεί όπου οι Μαύροι Αμερικανοί την χρειάζονται περισσότερο. Τον παροτρύνουμε να μάθει τα γεγονότα και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να μοιραστεί την αλήθεια που μπορεί να σώσει ζωές», πρόσθεσε.

Από τότε που το υλικό με τα ομοφοβικά σχόλια του DaBaby αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ράπερ απομακρύνθηκε από μια σειρά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του «Lollapalooza» του Σικάγο και του «Governors Ball» της Νέας Υόρκης.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE