Η Barbra Streisand συγκεντρώνει σε μία συλλογή 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια από την καριέρα της

Η Barbra Streisand συγκεντρώνει σε μία συλλογή 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια από την καριέρα της


Η Barbra Streisand επέλεξε προσωπικά δέκα διαμάντια που κρατούσε φυλαγμένα στο μουσικό θησαυροφυλάκιό της.

Η Barbra Streisand θα κυκλοφορήσει στις 6 Αυγούστου 2021 μέσω της Columbia Records και της Legacy Recordings της Sony Music το άλμπουμ «Release Me 2», μια νέα συλλογή με δέκα ακυκλοφόρητα τραγούδια από τη θρυλική καριέρα της.

Πρώτα δείγμα αυτής της συλλογής είναι το single «I’d Want It To Be You», ένα ντουέτο με τον Willie Nelson. Πρόκειται για ένα τραγούδι που αρχικά προοριζόταν για το άλμπουμ «Partners» της Barbra Streisand το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 και περιείχε ντουέτα με διάσημους τραγουδιστές.

Η συνεργασία της Barbra Streisand και του Willie Nelson δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς πλησίαζε η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Partners» και το τραγούδι τελικά έμεινε στο συρτάρι.

Σε παραγωγή των Walter Afanasieff και Kenny «Babyface» Edmonds, το «I’d Want It To Be You» ξεκίνησε να ηχογραφείται το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2020.

Το άλμπουμ «Release Me 2» περιλαμβάνει υπέροχα τραγούδια και ερμηνείες στο στούντιο από την εκπληκτική καριέρα της Barbra Streisand που παραμένουν ακυκλοφόρητα για διάφορους λόγους.

Η Barbra Streisand αναφέρει στις σημειώσεις της για το άλμπουμ: «Για μένα, το στούντιο είναι ένας συνδυασμός μουσικής, παιδικής χαράς και εργαστηρίου. Ένα ιδιωτικό καταφύγιο, όπου γίνονται υπέροχα πράγματα. Είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό όποτε συμβαίνει αυτή η μαγεία. Μερικές φορές όμως, όταν η σύνθεση δεν είναι σωστή ή το τραγούδι δεν ταιριάζει πλέον με τον τόνο του άλμπουμ για το οποίο προοριζόταν, τα τραγούδια μπαίνουν στο θησαυροφυλάκιο για φύλαξη».

«Ήταν μια υπέροχη βόλτα στην μνήμη μου η ετοιμασία του δεύτερου τόμου του “Release Me”, μια ευκαιρία να επισκεφτώ ξανά και σε ορισμένες περιπτώσεις, να προσθέσω μια τελική πινελιά σε τραγούδια με τα οποία εξακολουθώ να ταυτίζομαι με ουσιαστικό τρόπο. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τη συνάφεια των “Be Aware” και “One Day” που εξακολουθούν να μιλούν για τη συλλογική αίσθηση της ανθρωπότητας», συνέχισε.

Καθ’ όλη την καριέρα της Barbra Streisand, ο ένθερμος κοινωνικός ακτιβισμός της υπήρξε κινητήρια δύναμη στην τέχνη και τη ζωή της.

Τα singles «Be Aware» και «One Day (A Prayer)» συνδέονται με τον πυρήνα της ανθρώπινης κατάστασης. Γράφτηκαν από τους Burt Bacharach και Hal David ως απάντηση στην πείνα αλλά και στα άστεγα παιδιά που υπάρχουν στον κόσμο. Το «Be Aware» ηχογραφήθηκε στο στούντιο για να συνοδεύσει την εμφάνιση της Barbra Streisand στο «Singer Presents Burt Bacharach» το 1971. Σε παραγωγή του Burt Bacharach και της Barbra Streisand, το «Be Aware» ηχογραφήθηκε πρώτη φορά το 1971 και ολοκληρώθηκε το 2020.

Με μια μελωδία από τον Michel Legrand και τους στίχους των Alan Bergman και Marilyn Bergman, το «One Day (A Prayer)» είναι ένα επιβλητικά ελπιδοφόρο μήνυμα ειρήνης. Η Barbra Streisand ηχογράφησε το τραγούδι σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις το 1968-69, καθεμία με διαφορετικό τρόπο. Και οι τρεις εκδόσεις αρχειοθετήθηκαν μέχρι το 1990, όταν ένα remix του Don Costa μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «The Earth Day Special», με ένα βίντεο της Barbra Streisand να ερμηνεύει το τραγούδι.

Το «Release Me 2» περιλαμβάνει τραγούδια που γράφτηκαν από διάσημους συνθέτες και τραγουδιστές όπως οι Burt Bacharach και Hal David, Barry Gibb, Randy Newman, Michel Legrand / Alan Bergman / Marilyn Bergman, Harold Arlen και «Yip» Harburg, Carole King, Steve Dorff, Paul Williams / Kenny Ascher και WalterAfanasieff / John Bettis.

Εκτός από το ντουέτο της Barbra Streisand με τον Willie Nelson, το «Release Me 2» περιλαμβάνει το τραγούδι της Barbra Streisand με τον «Κέρμιτ τον Βάτραχο» του «The Muppet Show» στο κλασικό «Rainbow Connection» (που αρχικά προοριζόταν για το άλμπουμ «Wet» του 1979) και μια μουσική συνεργασία με τον Barry Gibb στο «If Only You Were Mine», που γράφτηκε από τους Barry Gibb, Ashley Gibb και Stephen Gibb ως πιθανό bonus track για το «Guilty Pleasures» του 2005.

Σε παραγωγή των Barbra Streisand και Jochem van der Saag, το «Rainbow Connection» ηχογραφήθηκε το 1979 και το 2020. Το «If Only You Was Mine» δημιουργήθηκε από τους Barry Gibb και John Merchant το 2005.

Άλλα σημαντικά σημεία στο «Release Me 2» περιλαμβάνουν την ερμηνεία της Barbra Streisand για το «You Light Up My Life» της Carole King, ένα τραγούδι από το άλμπουμ «King Fantasy» του 1973, το οποίο Barbra ηχογράφησε για πιθανή τη συλλογή της «Butterfly» του 1974. Σε παραγωγή της Barbra Streisand, με επιπλέον παραγωγή και μίξη από τον Jochem van der Saag, το «You Light Up My Life» ηχογραφήθηκε το 1974 και το 2020.

Το «Release Me 2» περιλαμβάνει μια μαγευτική studio ηχογράφηση με την υπογραφή των Walter Afanasieff και John Bettis. Το «Sweet Forgiveness» είναι μια συναισθηματική μπαλάντα σε παραγωγή των Walter Afanasieff και Barbra Streisand που ηχογραφήθηκε το 1994.

Η ερμηνεία της Barbra Streisand για το «Living Without You» του Randy Newman ήταν μια από τις τέσσερις δημιουργίες του Newman που ηχογραφήθηκαν αρχικά το 1971 για το άλμπουμ της «Stoney End» του 1971. Άλλη μια εξαιρετική δημιουργία για το «Release Me 2» είναι το «Living Without You», σε παραγωγή των Walter Afanasieff και Barbra Streisand, το οποίο ηχογραφήθηκε το 1971 και το 2020. Τα αυθεντικά φωνητικά είναι σε παραγωγή του Richard Perry.

Η πρώτη studio ηχογράφηση του «Release Me 2» είναι το «Right As The Rain», μια κομψή μπαλάντα που γράφτηκε από τους Harold Arlen και E.Y. «Yip» Harburg («Over The Rainbow») για το μιούζικαλ «Bloomer Girl» του Broadway του 1944. Αυτό είναι ένα από τα τέσσερα τραγούδια που ηχογράφησε η Barbra Streisand το 1962, πριν την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της.

Αν και ηχογράφησε ξανά το τραγούδι για το άλμπουμ «The Second Barbra Streisand» το 1963, αυτή η ηχογράφηση καταγράφει τον ήχο και το πνεύμα μιας νεαρής, ταλαντούχας και ανερχόμενης superstar. Σε παραγωγή του Mike Berniker, το «Right As The Rain» ηχογραφήθηκε το 1962.

Το «Release Me 2» κλείνει με το «Once You Have In Love», μια δημιουργία των Michel Legrand, Alan Bergman και Marilyn Bergman που μετατράπηκε σε ένα αριστούργημα με την Barbra Streisand να τραγουδάει ακριβώς μπροστά από την ορχήστρα χωρίς το πλεονέκτημα ενός απομονωμένου φωνητικού θαλάμου.

Το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο, με τη φωνή της Barbra Streisand, την ενορχήστρωση, τους στίχους και τη μουσική να συνδυάζονται σε ένα κράμα ήχου και συναισθημάτων. Σε παραγωγή της Barbra Streisand και σε σκηνοθεσία του Michel Legrand σε συνδυασμό με τον John Arias, το «Once You Have In Love» ηχογραφήθηκε το 1973.

Το «Release Me 2» θα είναι διαθέσιμο στις ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και σε CD με ένθετο 32 σελίδων με σημειώσεις από την Barbra Streisand και τον Jay Landers, τους παραγωγούς του άλμπουμ. Θα κυκλοφορήσουν επίσης συλλεκτικές εκδόσεις βινυλίων 12’, όπως επίσης και χρωματιστά βινύλια και picture discs.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE