Ο The Weeknd δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας στην Αιθιοπία

Ο The Weeknd δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας στην Αιθιοπία


Ο The Weeknd συμπαραστέκεται στο λαό της Αιθιοπίας.

Ο The Weeknd ανακοίνωσε ότι δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας στην Αιθιοπία.

Τα χρήματα θα προσφέρουν δύο εκατομμύρια γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και της επαρχίας Τιγκράι.

«Η καρδιά μου ραγίζει για το λαό της Αιθιοπίας καθώς αθώοι πολίτες, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους δολοφονούνται χωρίς νόημα και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από φόβο και καταστροφή», έγραψε στο Instagram ο 31χρονος τραγουδιστής.

«Θα δωρίσω 1 εκατομμύριο δολάρια για να προσφέρω 2 εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα ενθαρρύνω όσους μπορούν να κάνουν και εκείνοι δωρεές», πρόσθεσε.

Η κρίση στην επαρχίας Τιγκράι έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Ο The Weeknd, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Abel Tesfaye, γεννήθηκε στον Καναδά, αλλά είναι γιος δύο μεταναστών από την Αιθιοπία και μεγάλωσε μιλώντας την αμχαρική γλώσσα, την επίσημη γλώσσα της αφρικανικής χώρας.

Τον Ιούνιο του 2020 ο The Weeknd δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, καθώς και 500.000 δολάρια σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που είναι αφοσιωμένες στη φυλετική ισότητα. Επίσης δώρισε 300.000 δολάρια στα θύματα της φονικής και καταστροφικής έκρηξης στη Βηρυτό του Λιβάνου, τον προηγούμενο Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η έξαρση των συγκρούσει στο Τιγκράι τον περασμένο Νοέμβριο συνέπεσε με την περίοδο αιχμής της συγκομιδής, οδηγώντας σε απώλεια θέσεων εργασίας και εισοδημάτων, διατάραξη των αγορών, αύξηση στις τιμές των τροφίμων και σε περιορισμένη πρόσβαση σε μετρητά και καύσιμα.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στοχεύει στη στήριξη 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση «πριν να είναι πολύ αργά».

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE