Ο JAY-Z χαιρετίζει τη νομιμοποίηση της κάνναβης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο JAY-Z χαιρετίζει τη νομιμοποίηση της κάνναβης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης


«Είμαι υπερήφανος που βλέπω την πολιτεία από την οποία κατάγομαι να ανοίγει το δρόμο για μια ακμάζουσα και δίκαιη αγορά κάνναβης».

Ο JAY-Z χαιρετίζει την απόφαση της πολιτείας της Νέας Υόρκης να νομιμοποιήσει την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης.

Στις 31 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης άνω των 29 ετών μπορούν τώρα να κατέχουν και να χρησιμοποιούν μέχρι 85 γραμμάρια κάνναβης σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με το σχέδιο νομιμοποίησης που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας Andrew Cuomo.

«Η είδηση της νομιμοποίησης κάνναβης στη Νέα Υόρκη είναι απίστευτα συναρπαστική», ανέφερε ο JAY-Z σε δηλώσεις του προς την ιστοσελίδα TheGrio.

«Αποτελεί μια πολύ αργοπορημένη ευκαιρία για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, για τη βιομηχανία κάνναβης και για την κοινωνική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έχω δει από πρώτο χέρι τη ζημία που προκαλείται εδώ και γενιές κατά των Μαύρων και των κοινοτήτων των μειονοτήτων από τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών εδώ στη Νέα Υόρκη».

Η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Νέα Υόρκη έχει επίσης αντίκτυπο στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο του JAY-Z.

Τον Οκτώβριο του 2020 ο ράπερ ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει τη δική του μάρκα κάνναβης, «Monogram», μέσω της εταιρείας Caliva, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τη δική του εταιρεία «Parent Company».

Ο JAY-Z ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας που εδρεύει στην Καλιφόρνια και τώρα θα θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα, είμαι υπερήφανος που βλέπω την πολιτεία από την οποία κατάγομαι να συντάσσεται με την Parent Company για να ανοίξει το δρόμο για μια ακμάζουσα και δίκαιη αγορά κάνναβης», πρόσθεσε ο JAY-Z στη δήλωσή του.

JAY-Z - On The Run Tour II

Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo δήλωσε: «Το νομοσχέδιο δημιουργεί αυτόματη αναίρεση Όσον αφορά τις προηγούμενες καταδίκες για κατοχή και χρήση κάνναβης, που θα ήταν τώρα νόμιμη. Είναι μια ιστορική ημέρα».

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη χρήση της ναρκωτικής ουσίας σε μέρη όπου επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας, αλλά όχι η κατανάλωση αλκοόλ.

Επίσης στους ιδιώτες θα επιτρέπεται να καλλιεργούν κατ’ οίκον έως και έξι δενδρύλλια κάνναβης για προσωπική χρήση.

Το κάπνισμα κάνναβης δεν θα επιτρέπεται σε σχολεία, χώρους εργασίας ή μέσα στο αυτοκίνητο. Επιπλέον στην πόλη της Νέας Υόρκης θα απαγορευτεί σε πάρκα, παραλίες, ξύλινα πεζοδρόμια, πεζόδρομους και παιδικές χαρές, όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.

Η Νέα Υόρκη αναμένεται τώρα να γίνει μία από τις μεγαλύτερες αγορές νόμιμης κάνναβης στις ΗΠΑ και μία από τις λίγες πολιτείες όπου η νομιμοποίηση συνδέεται άμεσα με την οικονομική και φυλετική ισότητα.

«Με την τοποθέτηση της επανεπένδυσης στην κοινωνίας, της κοινωνική ισότητας και της δικαιοσύνης στο επίκεντρο, αυτός ο νόμος είναι ο νέος χρυσός κανόνας για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η Melissa Moore, διευθύντρια της Συμμαχίας για την Πολιτική στον τομέα των Ναρκωτικών της πολιτείας Νέας Υόρκης.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE