Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έγραψε «νέα» τραγούδια των Nirvana και της Amy Winehouse

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έγραψε «νέα» τραγούδια των Nirvana και της Amy Winehouse


Τι θα είχε συμβεί αν ο Kurt Cobain, η Amy Winehouse, ο Jim Morrison και ο Jim Morrison είχαν λάβει υποστήριξη για την ψυχική υγεία τους και δεν είχαν πεθάνει σε ηλικία 27 ετών;

Ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έχει γράψει «νέα» τραγούδια για τους Nirvana, την Amy Winehouse και πολλούς άλλους καλλιτέχνες, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της υποστήριξης της ψυχικής υγείας.

Η οργάνωση «Over The Bridge» από το Τορόντο δημιούργησε μια συλλογή με τραγούδια που δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης στο ύφους μουσικών που πέθαναν σε ηλικία 27 ετών, μεταξύ των οποίων ο Kurt Cobain, η Amy Winehouse, ο Jim Morrison και ο Jimi Hendrix.

Η συλλογή «Drown In The Sun – Lost Tapes Of The 27 Club» συγκεντρώνει σε ένα μέρος αυτά τα τραγούδια, τα οποία δημιουργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από υπολογιστές, για να επιστήσουν την προσοχή στους αγώνες των μουσικών με την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία, καθώς και στην υποστήριξη που τους προσφέρεται.

«Τι θα είχε συμβεί αν όλοι αυτοί οι μουσικοί που αγαπάμε είχαν λάβει υποστήριξη για την ψυχική υγεία;», αναρωτιέται ο Sean O’Connor, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Over The Bridge», σε δηλώσεις του στο Rolling Stone. «Κατά κάποιο τρόπο στη μουσική βιομηχανία, η κατάθλιψη κανονικοποιείται και ωραιοποιείται… Η μουσική αυτών την καλλιτεχνών θεωρείται γνήσιος πόνος», λέει.

Τα τραγούδια της συλλογής δημιουργήθηκαν μέσω του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης «Magenta» της Google, το οποίο αναλύει τις προηγούμενες δουλειές ενός καλλιτέχνη προκειμένου να μάθει πώς να συνθέτει μουσική σαν εκείνον. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ένα άλλο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία των στίχων.

Η οργάνωση «Over The Bridge» βοηθά τα μέλη της μουσικής βιομηχανίας να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές ασθένειες και προσφέρει υποστήριξη μέσω συνεδριών στο Zoom και διοργανώνει σεμινάρια για να εκπαιδεύσει καλλιτέχνες και να τους κάνει να νιώσουν λιγότερο μόνοι.

«Μερικές φορές μόνο ένας άνθρωπος που λέει “νιώθω το ίδιο με εσένα”είναι αρκετό για να κάνει τους ανθρώπους τουλάχιστον να αισθάνονται ότι έχουν κάποια υποστήριξη», λέει ο Michael Scriven, εκπρόσωπος της Lemmon Entertainment, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος έχει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης «Over The Bridge».

Ο Scriven ελπίζει ότι η καμπάνια θα αυξήσει επίσης την ευαισθητοποίηση σχετικά με το μέγεθος της δουλειάς που χρειάζεται για τη δημιουργία μουσικής μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

«Υπάρχει μια υπερβολική ποσότητα ανθρώπινων χεριών στην αρχή, στη μέση και στο τέλος της δημιουργίας κάτι τέτοιου. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να αντικαταστήσει τους μουσικούς σε κάποιο σημείο, αλλά σε αυτό το σημείο, ο αριθμός των ανθρώπων που απαιτούνται μόνο για να φτάσουν σε ένα σημείο όπου ένα τραγούδι μπορεί να ακουστεί είναι στην πραγματικότητα αρκετά σημαντικός».

Για τη δημιουργία κάθε τραγουδιού χρειάστηκε να εργαστούν ο Sean O’Connor, ένας τεχνικός του λογισμικού «Magenta», ένας μουσικός παραγωγός ένας ηχολήπτης και τραγουδιστές που δάνεισαν τις φωνές τους.

«Δεν θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα αντικαταστήσουμε αυτούς τους καλλιτέχνες», τονίζει ο O’Connor.

Ακούστε παρακάτω τα τραγούδια που δημιουργήθηκαν από το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο της καμπάνιας.

«Drowned In The Sun» (στο ύφος των Nirvana)

«Man, I Know» (στο ύφος της Amy Winehouse)

«The Roads Are Alive» (στο ύφος των Doors)

«You’re Gonna Kill Me» (στο ύφος του Jimi Hendrix)

 

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE